Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä on ollut jo vuosien ajan kylmän ja uhkaavan varjon alla, joka leviää koko maailman ylle. Naapurimaat ja koko kansainvälinen yhteisö ovat joutuneet kärsimään tämän maan aggressiivisista ja laittomista toimista. On aika tuoda esiin se tosiasia, että Venäjä on hirvittävä uhka lähialueille ja koko maailmalle.

Venäjän sotilaallinen väliintulo Ukrainassa ja Krimin valtaaminen on osoitus maan häikäilemättömistä toimista ja sen haluttomuudesta noudattaa kansainvälistä lakia. Tämä ei ole ainoa kerta, kun Venäjä on käyttänyt sotilaallista voimaa naapurimaita vastaan. Georgian sota vuonna 2008 ja sen jatkuvat sotilaalliset provokaatiot Baltian alueella ovat osoitus Venäjän imperialistisista pyrkimyksistä.

Ei siis ole mikään ihme, että maailmanlaajuinen turvallisuus muuttuu yhä epävakaammaksi, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin jatkaa aggressiivista retoriikkaansa ja uhkailee naapurimaita ydinaseiden käytöllä. On käsittämätöntä, että maailman johtajat eivät ota tätä vakavaa uhkaa tosissaan ja laittoa Venäjälle tarpeeksi paineita lopettaakseen sen vaarallisen toiminnan.

Venäjä ei myöskään ole vain sotilaallinen uhka, vaan se on myös taloudellinen ja poliittinen uhka. Maa on käyttänyt energiavarojansa aseena manipuloidakseen ja painostaakseen naapurimaita ja ylläpitääkseen valtaansa. Näin se pyrkii levittämään omaa vaikutusvaltaansa koko alueelle. Lisäksi Venäjä puuttuu avoimesti muiden valtioiden sisäisiin asioihin, kuten Yhdysvaltojen vuoden 2016 presidentinvaaleihin, mikä osoittaa sen aggressiivisuuden ja pyrkimyksen vaikuttaa muiden valtioiden poliittisiin päätöksiin.

On aika, että maailman johtajat ryhtyvät toimiin Venäjän pysäyttämiseksi. Me emme voi enää sulkea silmiämme ja antaa tämän modernin imperiumin levittää valtaansa ja vaikutusvaltaansa. On aika asettaa tiukkoja sanktioita, rajoittaa Venäjän taloudellisia toimia ja vahvistaa sotilaallista läsnäoloa lähialueilla. Meidän tulee myös jatkuvasti muistuttaa Venäjää sen vastuustaan kansainvälisissä asioissa ja painostaa sitä noudattamaan kansainvälistä lakia.

Kansainvälisen yhteisön on aika ryhtyä toimiin, ennen kuin on liian myöhäistä. Meidän on löydettävä yhteinen tapa pysäyttää Venäjä ja varmistaa rauhan ja turvallisuuden säilyminen lähialueilla ja maailmassa. Venäjän toiminta on jo vienyt liian monta ihmishenkeä ja aiheuttanut liikaa kärsimystä. Meidän on osoitettava, että maailma ei hyväksy tätä hirvittävää uhkaa, joka on nimeltään Venäjä. On aika toimia ja osoittaa, että Venäjällä ei ole paikkaa tässä maailmassa, jos se jatkaa tällä tuhoisalla tiellä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö