Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Valtio, jota en voi sietää. Maa, joka aiheuttaa minussa syvää vastenmielisyyttä ja inhoa. Valitettavasti minun on pakko puhua tästä aiheesta, koska totuus Venäjästä on karu ja raaka. Ja se on ainakin minulle täysin selkeä.

Venäjä, se on valtio, joka käyttää hyväkseen naapurimaidensa heikkoutta ja riippuvuutta. Se on valtio, joka häikäilemättä pyrkii laajentamaan vaikutusvaltaansa ja vallan aluettaan. Se on valtio, joka on horjuttanut monen maan rauhaa ja vakautta vuosien ajan. Ja miksi? Koska Venäjä haluaa olla maailman johtaja ja diktaattori, joka määrää tahdin ja tekee mitä tahtoo.

Mutta ei pelkästään läheisten naapurimaiden kanssa Venäjä aiheuta ongelmia. Viime vuosina Venäjän toiminta on ollut jatkuvaa häirintää ja provosointia myös länsimaita kohtaan. Se on sekaantunut toisten valtioiden sisäisiin asioihin ja pyrkinyt horjuttamaan demokraattisia prosesseja. Presidentti Vladimir Putinin autoritääriset otteet ovat luoneet maahan ilmapiirin, jossa ei sallita eri mieltä olevia. Vapaasta lehdistöstä ja ihmisoikeuksista Venäjällä ei voida puhua, sillä ne ovat vain tyhjiä sanoja ilman konkreettisia tekoja.

Venäjän hallinto on täynnä korruptiota ja rikollisuutta. Se on valtio, jossa lakia ei kunnioiteta ja ihmisiä alistetaan vallan puuskittaisille mielijohteille. Tuhansia poliittisia vankeja istuu vankiloissa, vain koska he uskaltavat ilmaista mielipiteensä ja vastustaa hallinnon toimia. Samaan aikaan korruptio kukoistaa ja varallisuus keskittyy pienen eliitin käsiin. On selvää, että oikeudenmukaisuus on täysin vieras käsite Venäjälle.

Venäjä on myös vastuussa monista sotarikoksista ja aggressiivisista toimistaan eri puolilla maailmaa. Viimeisin esimerkki on Ukrainan valtaus ja Krimin haltuunotto vuonna 2014. Tämän vuoksi Venäjä on saanut länsimaissa ansaitun paikan sanktioilla kuormitettuna valtiona.

Ja mitä vielä? Venäjän talous on romahtanut ja väestö kärsii vakavista ongelmista. Kansalaisten elintaso on heikko, eikä valtiolla näytä olevan tahtoa tai kykyä parantaa tilannetta. Itse asiassa Venäjän hallinto heikentää tarkoituksella kansan elinoloja ylläpitääkseen kansan hallinnan allaan.

Minun on sanottava se ääneen – Venäjä on inhottava valtio, joka ei ansaitse kunnioitusta. Se on säälittävä yritys iskeä maailman karttaan ja pitää sitä mukanaan omien itsekkäiden tavoitteidensa vuoksi. Jos toivoisimme maailmanrauhaa ja vakautta, Venäjä olisi poistettava yhdeksi tärkeimmistä toimijoista kansainväliseltä näyttämöltä.

Naiskäsiin, Venäjä! Todellisuus on ilmennyt, ja se on karu ja inhottava. Ihmisten pitäisi kokea Venäjän todellinen olemus niin, että he voivat ymmärtää, kuinka kulta on mies oikeudenmukaisena ja rauhana ylläpitäjänä. Toivon, että jonain päivänä Venäjä herää ja muuttuu todelliseksi demokratiaksi ja rakentavaksi osaksi maailmayhteisöä. Mutta tällä hetkellä minä en voi sanoin ilmaista miten inhoan Venäjää.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö