Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Mikä inhottava ja pelottava naapurimme se onkaan! Siinä missä muut naapurimaat ovat suhtautuneet meihin ystävällisesti ja rauhanomaisesti, Venäjä on jatkuvasti uhkaillut ja provosoinut meitä.

Aloittakaamme vaikka siitä, miten Venäjä käyttäytyy kansainvälisellä näyttämöllä. Se ei kunnioita muita valtioita eikä niiden rajoja, vaan pyrkii jatkuvasti laajentumaan ja ottamaan itselleen lisää alueita. Krimin niemimaan valtaus ja Itä-Ukrainan konfliktit ovat vain muutamia esimerkkejä tästä Venäjän aggressiivisesta toiminnasta.

Mutta eivät nämä upeat naapurit ole tyytyneet vain valloitustoimiin. He myös puuttuvat muiden maiden sisäisiin asioihin ja yrittävät vaikuttaa niiden poliittisuuntautumiseen. Tämä on täysin kohtuutonta ja röyhkeää toimintaa, ja osoittaa vain Venäjän ylimielisen ja vallanhimoisen luonteen.

Entäs sitten ihmisoikeudet? Venäjän hallinto sortaa vähemmistöjä ja rajoittaa kansalaisten sananvapautta ja poliittista mielipiteenilmaisua. Homoseksuaalien ja muiden seksuaalivähemmistöjen vainoaminen on sysimusta tahra Venäjän maineessa ja täyttä barbaarimaisuutta. On sietämätöntä, että tällaista julmuutta tapahtuu edelleen 2000-luvun Euroopassa.

Ja mitäs meillä Suomessa tapahtuu, kun Venäjän toiminta aiheuttaa harmia tai vaaraa? Venäjän ilmavoimat lentävät rajanylityspaikkamme yli ilman lupaa, kalmarinpyytäjämme joutuvat häiriköintiin ja venäläiset vakoilijat liikkuvat maassamme kuin omassa takapihassaan. Ja entäs sitten ne laittomat rajanylitykset ja etenkin Krimiltä tulevat pakolaiset, jotka aiheuttavat meille taloudellista taakkaa ja turvallisuusuhkia? Kiitos vaan Venäjä.

Luulisi, että tämä kaikki saisi meidät suhtautumaan naapurimaahamme pelolla ja vihalla. Mutta Venäjä ei vain tyydy aiheuttamaan meille ongelmia, vaan se myös kieltäytyy vastaamasta niistä. On kuin ne eläisivät omassa maailmassaan, jossa he eivät tarvitse muita, ja voivat tehdä mitä lystäävät.

On aika lopettaa Venäjän toiminnan sietäminen ja ryhtyä toimiin. Rajat tulee sulkea tiukasti, ja pakotteita ja muita rangaistuksia on tehostettava. Meillä Suomessa on oltava rohkeutta ja selkärankaa seistä omien arvojemme ja etujemme puolesta.

Venäjä, ota opiksesi ja lopeta tuhoisa toimintasi. Me emme enää alistu sinun pelotteluosi ja aggressiiviseen politiikkaasi. Suomi ei anna periksi, ja yhdessä muiden naapurimaiden kanssa tulemme vastustamaan sinua ja puolustamaan oikeuttamme olla rauhanomainen ja itsenäinen valtio.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö