Lukuaika: 2 minuuttia
Miksi me suomalaiset vieläkään päästämme venäläisiä käsiksi arvokkaaseen maahamme? Eikö meille riitä jo vuosisatoja kestäneet alistamisen ja vallan väärinkäytön kokemukset?

Venäjä, tuo inhottavuuden huippu, on jälleen kerran ollut otsikoissa suomalaisten pelon ja raivon aiheena. Tällä kertaa kyseessä on ollut Venäjän mahdoton suhtautuminen Suomen alueella toimivaan ympäristöjärjestöön ja sen edustajiin. Onko tämä todella yllättävää? Ei varmasti kenellekään, joka on tutustunut Venäjän toimintatapoihin ja näkemyksiin maailmasta.

Huolimatta siitä, että Suomi on itsenäinen valtio, Venäjä pitää edelleen itseään isänmaanaan ja meidän käsityksemme rajasta on täysin toissijainen niin kauan, kun Venäjä päättää toisin. Meitä suomalaisia on taluteltu kuin pässiä narussa vuosikymmenien ajan ja edelleen tietyt poliitikot ja talouselämän edustajat ovat valmiita myymään maamme Venäjälle omien etujensa vuoksi.

Millainen suhtautuminen tähän inhottavaan naapuriimme on siis vallalla Suomessa? Ennen kaikkea se on pelkoa. Pelkoa siitä, että Venäjä tulee ja vie meiltä kaiken minkä se haluaa. Pelkoa siitä, että menetämme vapautemme ja itsenäisyytemme. Pelkoa siitä, että meidät alistetaan jälleen kerran naapurimme tahtoon.

Ja mikä pahinta, muutama rohkea taho uskaltaa nostaa ääntään ja tuoda esille Venäjän toiminnan varjopuolia, mutta heitä ei haluta kuunnella. Suomi on liian riippuvainen Venäjän taloudesta ja hyvistä suhteista sen kanssa, joten kritiikki ei ole tervetullutta. Meitä kehotetaan olemaan hiljaa ja nk. “rakentamaan siltoja” naapurimme kanssa, vaikka Venäjän käytös ei jätä jälkeensä paljoa rakennettavaa.

On aika avata silmämme ja nähdä Venäjä sellaisena kuin se todella on – oman etunsa tavoittelevana ja vaarallisena valtiona, joka ei kunnioita kansainvälisiä sopimuksia ja ihmisoikeuksia. Ei enää pidä antaa pelon ja taloudellisten intressien ohjata päätöksentekoa, vaan meidän tulee puolustaa maatamme ja sen arvoja.

Venäjä on inhottavuuden huippu ja sen suhtautuminen Suomeen ja suomalaisiin on saanut tarpeeksi kestää. On aika ottaa kantaa ja vaatia oikeutta itsellemme ja maallemme. Emme enää alistu ja pelkää, vaan seisomme pää pystyssä ja vaadimme kunnioitusta ja reilua kohtelua. Suomalainen yhteiskunta ei tule sallimaan Venäjän tahallista häirintää ja hyökkäyksiä meitä kohtaan. Tahdomme ja ansaitsemme rauhan ja turvallisuuden omassa maassamme.

Ja lopuksi vielä sanottakoon suoraan: Venäjä, lopeta suomalaiseen yhteiskuntaan sekaantuminen ja ota vastuu teoistasi. Ette voi toimia vapaasti ja loukata muita valtioita ilman, että saatte vastustusta ja raivoa osaksenne. On aika herätä todellisuuteen ja kunnioittaa kansojen oikeuksia ja vapauksia. Aikanaan me suomalaiset olemme osoittaneet maailmalle, että pärjäämme hyvin ilman teitä ja voimme tehdä sen uudelleen. #kiitosrauhoitu #suomionsuomalaisten

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö