Lukuaika: < 1 minuutti
Saatana, tätä maata ei voi sanoin kuvailla. Vihattava, inhoittava, ahdistava, iljettävä – kaikki nämä sanat ja vieläkin pahempia täytyy käyttää, kun puhutaan Venäjästä. Se on inhottavuuden ruumiillistuma, jonka kanssa meidän on pakko olla tekemisissä naapurimaana.

Venäjä on täynnä korruptiota, sortoa ja väkivaltaa. Siellä ihmisoikeudet poljetaan maan rakoon ja kansalaiset elävät pelossa ja epävarmuudessa joka päivä. Valtiovalta ei kunnioita kansalaisten vapauksia, vaan pyrkii hallitsemaan ja kontrolloimaan kaikkea ja kaikkia.

Ja mitä vielä pahempaa, Venäjä ei näytä välittävän naapurimaidensa rauhasta eikä kansainvälisistä sopimuksista. Se tunkee nenänsä joka paikkaan ja sotkeutuu konflikteihin, joissa sillä ei ole mitään tekemistä. Eikä se pelkää käyttää sotilaallista voimaa oman tahtonsa toteuttamiseksi.

Venäjä on myös tunnettu vääristelystä ja propagandasta. Sen valtamedia on täynnä valheita ja manipulaatiota, ja kansa nielee ne kerta toisensa jälkeen. Tämä luo vaarallisen ilmapiirin, jossa totuudenpuhuja ja kriittinen ajattelu eivät ole sallittuja.

Ja mitä ihmettä tapahtuu sen Venäjän “johtajalle”? Hänelle, joka on nostanut itsensä kuin Jumalaksi, ja jota kansa palvoo ja kumartaa. Hän on vastuussa kaikesta tästä. Hän on maan pahan ilmentymä, joka tuhoaa sen omat kansalaiset ja levittää myrkkyään ympäri maailmaa.

Ei, en voi enää vaieta. En voi katsoa sivusta, kun Venäjä jatkaa tätä tuhoisaa polkuaan. Meidän on pakko näyttää sille, kuka on pomo tässä suhteessa. Meidän on lopultakin seisottava yhdessä ja tuotava esiin koko tämä inhottava totuus Venäjästä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö