Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjän rooli länsimaisessa politiikassa ja kansainvälisillä areenoilla on ollut turmeleva ja suoranainen ärsytysluoma jo vuosikymmenien ajan. Naapurimaamme on aina ollut tunnettu aggressiivisesta ja häikäilemättömästä toiminnastaan, joka on aiheuttanut huolta ja hämmennystä ympäri maailmaa.

On suorastaan naurettavaa, miten Venäjä yrittää esiintyä poliittisena toimijana, vaikka sen toimet ovat olleet kaikkea muuta kuin demokraattisia ja reiluja. Putinin hallinto on tunnettu korruptiostaan ja aiemmista vaalivilpistään, jotka ovat vieneet äänestyksen uskottavuuden täysiin nolouden tasoihin.

Mutta ei se ole vain poliittisia asioita, jotka saavat sappeni kiehumaan Venäjän suuntaan. Sen läpinäkyvä ja häpeämätön vaikutus länsimaisiin yhteiskuntiin ja medioihin on myös jotain, joka jättää kylmän olon vatsaan.

Kremlillä on kädet syvällä läntisissä yrityksissä ja poliittisissa instituutioissa, mikä uhkaa vakavasti länsimaiden omavaraisuutta ja itsenäisyyttä. Venäläiset propaganda- ja informaatiovaikuttajat liikkuvat vapaasti ja levittävät valheellisia tarinoita ja disinformaatiota, joka horjuttaa totuudenmukaisen tiedon välittämisen periaatteita.

Ja mitä enemmän länsimaat yrittävät tehdä asialle jotain, sitä enemmän Venäjä vastustaa ja lisää painetta. Sen aggression kohteena olevien naapurimaiden, kuten Ukrainan ja Georgian, valtiollinen riistäminen on suorastaan järkyttävää ja osoittaa Venäjän halveksuntaa kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia kohtaan.

Kun vielä otetaan huomioon Venäjän aggressiivinen ulkopolitiikka ja sen valtavan vahva sotilaallinen voima, ei ole vaikea nähdä, kuinka tämä naapurimme aiheuttaa pelkoa ja turvattomuutta ympäri Eurooppaa.

On aika, että länsimaat lopettavat pahaa-aavistamattomuutensa ja yhteistyön Venäjän kanssa ja aloittavat tiukan linjan ottamisen sen suhteen. Vain selkeiden ja tiukkojen vastatoimien kautta voimme toivottavasti saada Venäjän tuntemaan, että sen häpeämättömät tempaukset eivät jää rankaisematta.

Emme voi enää antaa Venäjän loukkaavan ja hyökkäävän käytöksen jatkua. Naapurimme on aiheuttanut tarpeeksi pahaa ja aiheuttaa yhä enemmän harmia ja levottomuutta. On korkea aika, että otamme ohjat omiin käsiimme ja puolustamme länsimaisia arvoja Venäjän jatkuvaa hävytöntä käytöstä vastaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö