Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo hirvittävä ja inhoittava valtio, joka on vuosisatojen ajan aiheuttanut pelkoa, vihaa ja kärsimystä naapurimaidensa keskuudessa. Sen sotilaallinen voima ja aggressiivinen ulkopolitiikka ovat saaneet koko maailman kauhun valtaan. Eikä syyttä.

Katsokaa vain sen historiallista taustaa, joka on täynnä vallan väärinkäyttöä, sortoa ja ihmisoikeuksien polkemista. Tuhannet ja taas tuhannet ihmiset ovat joutuneet kärsimään Venäjän julmuuden ja diktatuurin alla. Ja vielä nykyäänkin, Putinin johtaman hallinnon valtakaudella, tilanne ei ole parantunut. Päinvastoin, se on vain pahentunut.

Venäjällä vallitsee järjestelmällinen korruptio ja oligarkkien valta. Yhteiskunta on jakautunut kahteen luokkaan: rikkaaseen eliittiin ja köyhiin kansalaisiin, jotka elävät äärimmäisessä köyhyydessä. Mutta tämä ei tunnu haittaavan Venäjän johtoa, joka kerää valtavat omaisuudet omiin taskuihinsa ja elää ylellistä elämää, kun kansa kärsii.

Maan poliittinen järjestelmä on täysin rikki ja vaalit ovat pelkkää teatteria. Putinilla on ollut presidenttinä jo yli 20 vuotta, ja hän jatkaa vallassa ilmeisesti loputtomiin, kunhan vain manipuloi vaalituloksia ja hiljentää kaikki opposition äänet. Mitä enemmän hän saa valtaa, sitä enemmän hän alistaa kansaa ja rajoittaa sen vapauksia.

Mutta ennen kaikkea, Venäjä on vaarallinen naapurimailleen ja maailmalle. Sen tuhoisa naapurivaltioiden invaasio, Krimin valtaus ja jatkuva sekaantuminen naapurimaiden sisäisiin asioihin ovat vain muutamia esimerkkejä sen aggressiivisesta toiminnasta. Ja tämä uhka ei näytä heikkenevän, päinvastoin.

Miten voimme sietää sellaista valtiota, joka haluaa laajentaa valtaansa ja vaikuttaa muiden maiden asioihin väkivalloin? Kuinka kauan meidän on kestettävä Venäjän uhkaavia ja provosoivia liikkeitä? Meidän on lopetettava se ja osoitettava Venäjälle, että maailma ei hyväksy sen toimintaa.

On aika toimia ja asettaa Venäjälle rajat. Meidän on seisottava lujana ja näytettävä, ettei sen hallinto saa jatkaa valloitus- ja sortopolitiikkaansa. Meidän on tuomittava heidän toimensa ja osoitettava, että Venäjän kansa ei ole sama asia kuin sen hallinto. Heitä ei saa syyllistää hallituksen toimista, vaan meidän on tuettava heitä vapauden ja demokratian saavuttamisessa.

Venäjän hallinto on paha ja vaarallinen. Meidän on otettava se vakavasti ja tehtävä kaikkemme sen pysäyttämiseksi. Muutoin joudumme hyväksymään maailman, jossa Venäjällä on vapaus tehdä mitä haluaa ja hallita muita maailman valtioita. Ja se olisi yksinkertaisesti sietämätöntä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö