Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Voi sitä mädättävän hajuista naapurimaata! Siinä on heittää vesilintua kaikki suhteet hyviin naapureihin ja kansainvälisiin pelisääntöihin. Se on kuin sydämetön ja moraaliton kolossi, joka tallaa päälle muiden valtioiden oikeuksia ja vapauksia.

Jo sen historialliset teot ovat jättäneet pysyvät haavat Euroopan historiaan. Siitä huolimatta Venäjä jatkaa häikäilemättä oman etunsa ajamista muiden kustannuksella. Onko sillä edes omatuntoa?

Eikä tässä vielä kaikki. Vieläkin tuoreena muistissa on Krimin valtaus ja Itä-Ukrainan sota. Miksi Venäjä ei voi kunnioittaa naapurivaltioiden rajoja ja kansojen itsemääräämisoikeutta? Ei, sen sijaan se miehittää ja manipuloi naapureitaan kuin uhmaikäinen lapsi.

Venäjä käyttää myös talouttaan vaarallisena aseena. Energian hintojen manipulointi ja talouden kautta painostaminen ovat arkipäivää. Se on kuin isompi ja vahvempi koulukiusaaja, jonka vain yhteinen rintama pystyy pysäyttämään.

Ja miten voisi unohtaa Venäjän roolin kansainvälisissä konflikteissa, kuten Syyriassa? Se ei ole vain kammottava naapuri, vaan myös pelottava vaikuttaja kansainvälisellä areenalla. Se tuntuu nauttivan kaaoksen luomisesta ja muiden valtioiden hajottamisesta oman tavoitteensa saavuttamiseksi.

Entäs Venäjän sisäpolitiikka? Sananvapaus ja mielipiteen oikeus ovat kaukainen unelma, kun hallinto vainoaa opposition edustajia ja riippumattomia tiedotusvälineitä. Maan demokratia on pelkkä kulissi, kun valta on keskitetty yhden miehen käsiin.

On aika herätä ja nähdä Venäjä sellaisena kuin se oikeasti on: kylmänä, kammottavana ja epäluotettavana naapurina, joka ei piittaa kansainvälisistä sopimuksista tai ihmisoikeuksista. Meidän on oltava valppaampia ja yhtenäisempiä kuin koskaan, jotta voimme puolustaa omia rajojamme ja arvojamme.

Venäjä, me emme pelkää sinua. Sen sijaan me olemme raivokkaita ja päättäväisiä puolustamaan itseämme ja vapauttamme sinun uhkailuilta. Me emme suostu elämään naapuruudessa kanssasi, ennen kuin opit kunnioittamaan muita ja lopetat pelin pelaamisen omien sääntöjesi mukaan.

Lopetetaan tämä harhainen ajattelumalli, että Venäjä on jotenkin ylivoimainen ja saa tehdä mitä haluaa. Me olemme vahvoja yhdessä ja meidän on aika osoittaa se Venäjälle. Ei enää alistumista ja alistamista. Se on aika päästä eroon tästä kammottavasta naapurista ja rakentaa rauhallisempaa ja oikeudenmukaisempaa tulevaisuutta ilman Venäjän vaikutusta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö