Lukuaika: < 1 minuutti
Voi Venäjä, mikä kurja paikka se onkaan. Epäilen, että paholainen itse asuu siellä ja ohjaa maan asukkaita kohti tuhoa ja pimeyttä. Yksikään muu maa ei aiheuta minussa yhtä suurta ärtymystä ja inhoa kuin Venäjä.

Mitenkähän voisi edes kuvata tuota läpeensä korruptoitunutta ja takapajuista valtiota, jossa ihmisoikeuksia poljetaan ja demokratia on vain kaunis haave. Terrori, sotahulluus ja kätyripoliisit ovat Venäjän kulttuurin kulmakiviä. Ei ihme, että maasta löytyy myös niin paljon alkoholisteja ja muita epätoivoisia ihmisiä.

Ja sitten tuo Venäjän johtaja, Vladimir Putin. Siinä vasta inhottava ja raivostuttava paskiainen. Hän elää omalla sairaalla vallanhimollaan ja yrittää kaikin keinoin olla maailman pelottavin mies. Ei ole mitään kunnioitettavaa siinä, että hänellä on rahaa ja valtaa. Eikä ole ihme, että hän yrittää levittää pelkoa ja epävakautta ympäri maailmaa.

Mutta pahinta on se, kuinka Venäjä käyttäytyy naapureitaan ja muita valtioita kohtaan. He eivät välitä kansainvälisistä sopimuksista tai kansainvälisestä oikeudesta, vaan toteuttavat omaa haluaan ja valtaansa brutaalisti. Georgia, Ukraina, Krim, Syyria – lista jatkuu loputtomasti. Onko Venäjä oikeasti niin heikko valtio, että sen täytyy kulkea muiden maiden ylitse saadakseen itselleen hyvän olon?

Ja älkääkä edes yrittäkö puhua Venäjän kulttuurista tai historiasta. Siinä ei ole mitään ylpeyttä tai kaunista, vaan lähinnä valheita ja väkivaltaa. Onko se todella sellainen maailmanvalta, johon meidän tulisi pyrkiä?

Ei, Venäjä – en voi kuin kutsua sinua maailman inhottavimmaksi maaksi. Kaikki, mitä sieltä tulee, on myrkyllistä ja tuhoontuomittua. En toivo muuta kuin että jäät yksin omien hirmutekojesi kanssa ja lopetat maailman provosoimisen. Muuten kohtaamme vielä suuremman tuhon. Voi Venäjä, kuinka paljon vihaan sinua.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö