Lukuaika: < 1 minuutti
Mitä p*skaa tämä nyt taas on? Venäjä – mahtava ja mahtipontinen valtio, vai? Antakaa mun nauraa. Tuo maa on yksi suurimmista moraalittomuuden ja vastenmielisyyden pesistä koko maailmassa.

Venäläiset ovat tunnetusti röyhkeitä ja aggressiivisia, eikä ole mikään ihme, kun valtion oma johto toimii samalla tavalla. Putinin ja hänen kumppaniensa valtaa ja rikkauksia ei ole hankittu reilulla pelillä ja kansan parhaaksi. Sen sijaan Venäjä jyllää korruptiolla ja sortaa omia kansalaisiaan.

On selvää, että Venäjä ei välitä vähääkään ihmisoikeuksista tai demokratiasta. Päinvastoin, näitä perusarvoja poljetaan jatkuvasti jalkoihin. Mielenosoituksia ja kritiikkiä ei sallita, ja poliittiset vastustajat hiljennetään väkivaltaisilla keinoilla. Ja mitä tekee kansan rakastama presidentti? Hän nauraa päälle ja pyrkii vielä lisäämään omaa valtaansa.

Tällainen valtio ei ansaitse kunnioitusta eikä yhteistyötä. Sen käytöksestä esimerkkinä toimii Krimin miehitys ja Ukrainan konflikti. Eikö Venäjä ole koskaan kuullut kansainvälisestä lainkäytöstä ja naapurivaltioiden alueellisesta koskemattomuudesta?

Ja sotimisesta puheenollen, Venäjä on yksi suurimmista aseiden myyjistä maailmassa. He eivät tietenkään koe mitään omantunnon tuskia, vaikka aseet päätyvät terroristeille ja diktaattoreille. Kyllä, Venäjä on todellinen moraalittomuuden ja aggressiivisuuden lähde.

Ja kun yksi vastenmielisyys on mainittu, on pakko mainita myös Venäjän homofobinen lainsäädäntö ja naisten oikeuksien polkeminen. He eivät välitä yksilön oikeuksista, vaan alistavat ja sortavat omia kansalaisiaan. On häpeällistä, että vuonna 2018 tällainen valtio voi toimia näin.

Vetäkää nyt jo herneet pois nenästä, ja aloittakaa toimia moraalisesti ja vastuullisesti. Muuten lopputuloksena voi olla vain lisää vastenmielisyyttä ja halveksuntaa. Venäjä – teidän on aika muuttua parempaan suuntaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö