Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, tuo pahamaineinen naapuri. Vai pitäisikö sanoa ääritiheyden ilmentymä? Tämä idän diktaattorivaltio on aiheuttanut meille suomalaisille lukemattomia harmeja vuosikymmenten ajan.

Jo vuosisatoja Venäjä on käyttänyt hyväkseen Suomen naapurimaana. Se on määrännyt omavaltaisesti meille kauppanormit, veroprosentit ja rajat. Se on tuhonnut suomalaista kansallisomaisuutta ja käyttänyt hyväkseen Suomen resursseja omaksi hyödykseen.

Tämän lisäksi Venäjä on ollut viime vuosina erityisen aggressiivinen ja arvaamaton. Se on loukannut Suomen ilmatilaa useampaan otteeseen ja vakoillut räikeästi maiden välisillä rajoilla. Se on myös jatkuvasti uhkaillut Suomea sotilaallisesti sekä harjoittanut propagandaa ja informaatiosotaa suomalaisia vastaan.

Miksi Venäjä sitten käyttäytyy tällä tavalla? Onko se vain paha naapuri vai onko kyseessä ääritiheyden ilmentymä? Totuus on, että Venäjä on näyttänyt olevan aina valmis menemään äärimmäisyyksiin saavuttaakseen omat tavoitteensa. Se on uhkaillut ja pelotellut naapureitaan vuosikymmeniä ja jatkuvasti yrittänyt laajentaa vaikutusvaltaansa entisille neuvostotasavalloille.

Venäjän johtajat ovat myös osoittaneet piittaamattomuutta demokratian ja ihmisoikeuksien suhteen. Putinin hallinto on tukahduttanut poliittista oppositiota ja vanginnut mielivaltaisesti kansalaisiaan. Lisäksi Venäjä on jatkuvasti kärsinyt valtavista korruptiota ja taloudellista epävakautta, mikä osoittaa sen kykenemättömyyden luoda vakaa ja toimiva yhteiskunta omille kansalaisilleen.

Suomen on aika lopettaa toimiminen Venäjän naapurina pelon ja alistumisen varjossa. Meidän on yhdessä seisottava vastaan Venäjän aggressiota ja näytettävä, ettemme pelkää tätä pahantahtoista naapuria tai sen ääritiheyden ilmentymää. Meidän on myös vahvistettava omia puolustusvoimiamme ja kykyämme torjua mahdollinen hyökkäys.

Me suomalaiset olemme jo liian kauan taipuneet Venäjän tahtoon ja alistuneet sen hallitsijoiden uhkailuun. Nyt on aika näyttää Venäjälle, että emme ole enää kilttejä naapureita, jotka antavat kaiken rakastetulle idän suurvallalle. Tarvitaan vahvoja toimia ja yhteistä tahtoa, jotta voimme suojella omaa kansaamme ja valtiotamme tältä äärimmäisen vihamieliseltä naapurilta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö