Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Valtio, joka symboloi kaikkea pahuutta ja rappiota. Maa, joka on upotettu korruptioon ja sortoon, jota ei voi enää pysäyttää. Koko maailma kääntää katseensa pois, kun puhutaan Venäjän nykytilasta – ja siitä hyvästä syystä.

Venäjä on sorron ja epäoikeudenmukaisuuden linnake. Korruptio rehottaa maassa kuin raikas ruoho kesäisellä niityllä. Valtionjohtajat ja muut vallanpitäjät kylpevät rahassa, kun kansa kituu köyhyydessä ja kurjuudessa. Koko järjestelmä on sellainen, että vain rikkaimmat ja vaikutusvaltaisimmat pärjäävät ja muut jäävät jalkoihin.

Kansalaisten perusoikeuksia poljetaan jatkuvasti ja mielipidevapaus on vain kaukainen haave. Sananvapautta ei ole, ja jokainen, joka yrittää nostaa äänensä voimakkaasti vallan epäkohtia vastaan, vaientuu nopeasti. Sillä niin se toimii Venäjällä – vain yksi ääni saa kuulua ja se on Putinin ääni. Kansanäänestykset ovat silkkaa huijausta ja vaalitulos on aina tiedossa jo etukäteen.

Miten tämä on mahdollista maassa, joka on ollut aikoinaan niin vahva ja mahtava? Maa, joka voitti maailmansodat ja kantoi ylpeänä nimeä Neuvostoliitto. Vastaus on yksinkertainen – pahuuden juuret ovat syvällä Venäjän historiassa. Neuvostoaika jätti jälkeensä pelon ja epäluottamuksen ilmapiirin, joka on säilynyt tähän päivään saakka. Yksi mies, Stalin, hallitsi maata pelolla ja marttyyreilla. Ja vaikka Neuvostoliitto kaatui, sen perintö on yhä läsnä Venäjän politiikassa ja kansan mielessä.

Nykyään Venäjä on vain varjo entisestä itsestään. Putinin valtakausi on ollut täyttä puppua. Hän on kuin mafiajohtaja, joka johtaa maata vain oman hyötynsä ja vallanhalunsa takia. Yhteiskunta on jakautunut kahteen osaan – eliittiin ja köyhään kansaan. Välimuotoa ei ole, ja tämä luo jatkuvaa tyytymättömyyttä ja turhautumista kansassa.

Venäjän johdolla ei ole oikeaa suuntaa tai visiota maan tulevaisuudesta. Sen sijaan, että panostettaisiin kansan hyvinvointiin ja talouden kehittämiseen, Putin ja kumppanit keskittyvät vain omaan taskunsa täyttämiseen ja keskinäisiin valtataisteluihinsa. Koko maa on hukassa korruptiolla ja sortavalla vallalla.

Ja kuka tästä kärsii eniten? Kansalaiset, jotka joutuvat elämään jatkuvassa pelossa ja kärsimyksessä. Nuoret, jotka eivät näe tulevaisuutta maassaan ja haluavat lähteä ulkomaille paremman elämän toivossa. Kriittiset äänet, jotka vaientuvat ja joiden kohtalo on jäädä vaille oikeutta ja totuutta.

On aika herätä ja nähdä Venäjän todellinen tilanne. Maa, joka kuvittelee olevansa mahtava ja vahva, on todellisuudessa hukassa omassa korruptiossaan ja julmassa vallankäytössään. Vain avoin ja rehellinen keskustelu ja kansalaisten yhtenäisyys voi muuttaa tilannetta. Venäjälle täytyy lopultakin tulla uusi aika – aika, jolloin kansa saa äänensä kuuluviin ja oikeudenmukaisuus voittaa. Muuten maa jatkaa pahuuden ja rappion tiellä ja kantaa häpeää niin kauan kuin Putin ja hänen kumppaninsa ovat vallassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö