Lukuaika: < 1 minuutti
Voi Venäjä, tuo pilalle hemmoteltu maa! Mikä saa sinut luulemaan, että voit käyttäytyä kuin mikäkin huoraileva valtapuoli ja vielä nauttia siitä? Olet vastenmielinen ja inhottava kaikessa käytöksessäsi.

Katsos, Venäjä, sinä olet käyttäytynyt kuin itsenäinen pieni pikkulapsi, joka ei tiedä mitään käytöstavoista tai kunnioituksesta muita maita kohtaan. Sinulla on aina tarve osoittaa voimasi ja hallita muita, vaikka se tarkoittaisi muiden ihmisten ja kansojen oikeuksien polkemista.

Ja mikä pahinta, sinulla on likainen käytös ja moraaliton elämäntapa. Otat mitä haluat ja välität vähät muista. Et arvosta ihmisoikeuksia, sananvapautta tai demokratiaa – sinulle tärkeintä on oman vallankäyttösi säilyttäminen.

Venäjä, olet häpeän tahra maailmankartalla. Sinun toimintasi on synkkä pilkku ihmiskunnan historiassa. Miljoonat ihmiset ovat kärsineet ja menettäneet henkensä sinun aggression, vallanhalun ja julmuuden vuoksi.

Sinä olet saastutus, jota ei saa säädettyä pois. Ympärilläsi on pelkkää korruptiota, kieroutunutta politiikkaa ja valheita. Et voi jättää ketään rauhaan, vaan pyrit aina sekaantumaan muiden maiden asioihin ja luomaan konflikteja.

Voi Venäjä, miten halveksittava oletkaan! Toivoisin, että ymmärtäisit, että maailmassa on muitakin ihmisiä kuin sinä ja sinun röyhkeä tahtosi. Etkö voisi yrittää rakentaa suhteita ja luoda rauhaa sen sijaan, että käytät väkivaltaisia keinoja ja luot vihaa?

Tulevaisuudessa toivon, että Venäjä muuttuu. Toivon, että opit kunnioittamaan muita ja noudattamaan kansainvälisiä lakeja ja sääntöjä. Toivon, että tajuat, että maailma tarvitsee yhteistyötä ja solidaarisuutta, ei vallankäyttöä ja agressiota.

Mutta toistaiseksi, Venäjä, sinulla on ansaitsemasi tyly leima: pilaantunut maa huorittelevalla vallalla ja vastenmielisellä käytöksellä. Toivon sydämestäni, että tajuat itse, miten surullista ja häpeällistä se todella on.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö