Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Se on raadollisuuden huipentuma ja häpeävuoren varjelema valtio, joka on pitänyt kansojaan otteessaan vuosisatojen ajan. Härskeillä valloituksillaan ja brutaaleilla hallintomenetelmillään se on tehnyt elämästä helvettiä kansalaisilleen ja naapureilleen.

Häpeällinen on tämän maan historia, joka on täynnä sotarikoksia, sortoa ja korruptiota. Venäjä on jo vuosikymmenten ajan ollut paikka, jossa ihmisoikeuksia poljetaan ja sananvapautta rajoitetaan. Eikä tilanne ole parantunut, päinvastoin – Vladimir Putinin hallinnon aikana maa on syöksynyt yhä pimeämpään suuntaan.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan vuonna 2014 oli vain yksi esimerkki häpeällisestä toiminnasta. Se, että Venäjä hyökkää naapurimaahansa ja miehittää sen alueita, ei ole mikään yllätys. Tämä maa on tunnettu siitä, että se ei kunnioita kansainvälistä oikeutta eikä sopimuksia, jotka se on itse allekirjoittanut. Jos joku uskoo, että Venäjä edes yrittäisi kunnioittaa naapureitaan ja muita valtioita, hän on hyväuskoinen hölmö.

Venäjän hallinnon harjoittama propaganda on omaa luokkaansa. Se on täynnä valheita ja vääristelyjä, jotka yrittävät peittää sen, miten paha ja omahyväinen tämä maa todellisuudessa on. Julkisen mielipiteen manipulointi on Venäjän hallinnon pelikirjassa keskeisessä roolissa ja selittää osaltaan sen, miksi moni venäläinen ei tunnu näkevän, mitä heidän hallintonsa todellisuudessa tekee.

On aika herätä todellisuuteen ja nähdä Venäjä sellaisena kuin se todella on. Tämä valtio on syyllistynyt rikoksiin ihmiskuntaa vastaan ja sen olisi kannettava vastuu tekemisistään. Mutta sen sijaan Venäjä yrittää uhriutua ja luoda kuvaa, että se on lännen hyökkäyksen kohteena. Tämä on vain yksi esimerkki siitä, miten tämä maa vääristelee totuutta oman edunsa vuoksi.

Venäjää on aika sakottaa ja asettaa se vastuuseen tekemisistään. Sen on aika päästää otteensa irti kansoista ja naapureistaan, ja katsoa peiliin todellisen itsensä näkemiseksi. Aika näyttää, onko Venäjä valmis muuttumaan ja tekemään parannusta vai haluaako se jatkaa raadollista toimintaansa vuosikymmenien ajan ja lopulta tuhoutua omaan ahneuteensa ja tyrannisointiinsa. Valinta on sen itsensä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö