Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Se maa, joka on vuosisatojen ajan jatkuvasti aiheuttanut tuskaa ja kärsimystä omille kansalaisilleen sekä kansainväliselle yhteisölle. Se on maa, jota vallitsee syvä kurjuus ja korruptio, mutta josta sen johdon korkeat virkamiehet ja oligarkit nauttivat silkasta ylellisyydestä.

Venäjä on kuin musta aukko, joka imaisee kaiken hyvän ja jättää jäljelle vain kaaoksen ja huonommuuden. Vuosi toisensa jälkeen sen talous romahtaa, infrastruktuuri rapistuu, ja kansalaiset taistelevat päivittäin vain selviytyäkseen puutteellisella elintasolla. Koulutusjärjestelmä on kurja, terveydenhuolto ränsistynyt ja kansalaisyhteiskunta kuristettu.

Mutta miksi Venäjä on tällainen kurjuuden valtakunta? Selitys löytyy sen johdosta, joka käyttää valtaa ja kontrolloi kaikkea. Putinin johtamat oligarkit ja korruptoituneet virkamiehet ovat riistäneet maan luonnonvarat ja rikastuneet omaisuutensa avulla, jättäen kansan kyhjöttämään köyhyydessä ja kurjuudessa.

Ja se ei ole vielä kaikki. Venäjä on myös brutaali sortokoneisto, joka tukahduttaa kaiken vastarinnan ja vapauden. Poliittisia vastustajia vainotaan ja vangitaan mielivaltaisesti, mediaa kontrolloidaan ja ihmisoikeuksia poljetaan päivittäin. Tällaisessa vallassa on vain yksi tavoite: säilyttää oma valta ja rikkaus keinolla millä hyvänsä.

Venäjä on myös kansainvälisesti tunnettu korruptiostaan ja välinpitämättömyydestään. Miksi muuten sen naapurimaissa on jatkuvasti konflikteja ja levottomuuksia? Venäjä ei välitä kansojen itsemääräämisoikeudesta ja pyrkii levittämään omaa vaikutusvaltaansa muualle maailmaan. Se ei piittaa kansainvälisestä lainkunnioituksesta, vaan sekoittaa sormiaan muiden maiden sisäisiin asioihin.

Eikä tilanne näytä parantuvan tulevaisuudessa. Putinin valtakausi on jatkuva uhka demokratialle ja sivistyneelle valtiolle. Vastustus ja vapaa kansalaisyhteiskunta tukehdutetaan armotta, ja maan talous ja elintaso jatkavat laskeutumistaan kohti pohjaa.

Lopuksi haluan sanoa tämän kaikessa vihassani: Venäjä on epäonnistunut valtio. Se on valtio, joka on ihmiskunnalle häpeäksi ja tuho omille kansalaisilleen. Se ei ole Venäjä, jossa haluan elää, enkä anna sen hävittää omia lapsiani ja tulevaisuuttani. Toivonkin, että maailma heräisi todellisuuteen ja lopettaisi Venäjän tukemisen ja suosion osoittamisen. Sillä vain siten voimme toivoa parempaa ja rauhallisempaa maailmaa tuleville sukupolville.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö