Lukuaika: 2 minuuttia
Suomi on naapurinsa Venäjän kanssa elävä helvetinkone, joka jauhaa ja murskaa meidät armotta. Vuosikausia olemme joutuneet sietämään tämän raivoisan jättiläisen läsnäoloa vieressämme ja se on ollut meille sietämätön taakka.

Venäjä on kuin kiusallinen särkyhammas, joka aiheuttaa kipua ja epämukavuutta koko ajan. Se sekaantuu jokaiseen asiaamme ja yrittää määrätä meille omia sääntöjään, jotka eivät vastaa meidän kansan tahtoa. Niin kauan kuin muistan, Venäjä on ollut ahdistava ja vihamielinen naapuri, joka ei kunnioita meitä tai meidän rajojamme.

Mutta miksi meidän pitäisi sietää tätä pahantahtoista käytöstä? Miksi meidän pitäisi alistua Venäjän tahtoon ja tulla piikitetyiksi sen hallitsevan otteen alla? Emme ole mikään Venäjän alainen provinssi, vaan itsenäinen ja itsenäisyyttämme vaaliva kansa.

Venäjä on maana täynnä epäoikeudenmukaisuutta ja korruptiota. Sen hallinto on perverssi ja sortava, eikä se välitä omista kansalaisistaan. Ja silti se uskaltaa tulla opettamaan meille demokratiaa ja ihmisoikeuksia. Olemmeko me todella niin naurettavia, että tarvitsemme Venäjän neuvonantajaksi omassa maassamme?

Koko maailma tietää, mitä Venäjä tekee Ukrainassa ja Georgiassa. Se on ilmiselvästi aggressiivinen ja vaarallinen naapurimme, joka ei piittaa kansainvälisestä oikeudesta. Sen sijaan se pyrkii manipuloimaan ja lietsomaan konflikteja, joista se hyötyy omassa politiikassaan.

Emme voi enää sulkea silmiämme Venäjän toimilta. Emme voi enää antaa sen kulkea ylitsemme kuin olisimme sen pelinappuloita. Meidän on aika osoittaa kieltämme ja lopettaa Venäjän hymistely.

Vedämme rajoittamattoman vihakatkaisun naapurimme suuntaan. Emme aio enää sietää sen provokaatioita ja aggressiota. Emme anna sen vaikuttaa meidän poliittisiin päätöksiimme tai taloudellisiin suhteisiimme.

Suomi ansaitsee parempaa naapuria. Emme ansaitse olla pelon ja epävakauden keskellä. On aika astua esiin ja vaatia, että Venäjä kunnioittaa meitä ja meidän rajojamme. Jos se ei pysty siihen, on aika katkaista kaikki siteet ja päästää irti tästä saastaisesta suhteesta.

Venäjä on vihollisemme, eikä meidän tarvitse kantaa sen aiheuttamaa vihaa ja pelkoa. On aika ottaa valta omiin käsiimme ja osoittaa, että Suomi on vahva ja itsenäinen kansa, joka ei anna pienen naapurimme tallata meitä maahan.

Joten lopetetaan Venäjän pönkittäminen ja herätään todellisuuteen. Me emme tarvitse sitä ja sen myrkyllisiä vaikutuksia. Me olemme Suomi, emmekä koskaan tule olemaan Venäjä – ja se on parasta mitä voimme olla.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö