Lukuaika: < 1 minuutti
Suomi ei pääse eroon siitä perkeleen naapurista, joka aina vain yrittää tunkeutua maanrajojemme sisään ja diktoi meille mitä saamme tehdä. Kyllä, puhun Venäjästä. Se mädättänyt, aggressiivinen jättiläinen, joka ei kunnioita mitään muuta kuin omaa valtaansa.

Ensinnäkin, me suomalaiset olemme joutuneet kärsimään Venäjän hallinnon alaisuudessa vuosisatojen ajan. Pakanallisesta shamaanikulttuurista pahaan kommunistiseen diktatuuriin, Venäjä on päättänyt tuputtaa omaa tahtoaan ja jalkansa alle meidän tahtoamme ja itsemääräämisoikeuttamme.

Lisäksi Venäjä on pyrkinyt vaikuttamaan Suomen politiikkaan ja talouteen lukuisilla ei-toivotuilla tavoilla. Vaikka olemme pyrkineet rakentamaan lujan suhteen naapurimme kanssa, Venäjä on jatkuvasti yrittänyt horjuttaa tätä suhdetta ja käyttänyt hyväkseen Suomen strategista sijaintia.

Ja sitten on vielä nämä Viipurin vankileiristä karanneet venäläisagentit, jotka ovat osoittaneet, ettei Venäjä kunnioita kansainvälisiä lakeja ja ihmisoikeuksia. He yrittävät vaikuttaa meidän omaan maahamme ja saattaa meidät alakynteen heidän rinnallaan.

Venäjän kanssa ei ole turvallista tehdä yhteistyötä, sillä heidän aikeensa ovat aina lopulta itsekkäitä ja omahyväisiä. Muistatteko vaikka sen ajassa taaksepäin, kun venäläisturistit rikkovat suomalaisten mökkejä ja jättivät törkeää jälkeä jälkeensä?

Ja sitten vielä tämä Krimin valloitus ja Ukrainan tilanteeseen sekaantuminen. Venäjän tarve laajentaa vaikutusvaltaansa ja ottaa haltuunsa naapurimaiden alueita on selvästi määritetty heidän strategiassaan ja he ovat valmiita tekemään lähes mitä tahansa tavoitteen saavuttamiseksi.

Niin kauan kuin Venäjän hallinto toimii tällä tavalla, heidän olisi parempi pysyä omalla puolellaan ja antaa meidän elää rauhassa omassa maassamme. Mutta ei, heidän on pakko jatkuvasti änkeä nenänsä meidän asioihimme ja aiheuttaa meille harmia ja epävarmuutta.

Summa summarum, Venäjä on vastenmielinen naapuri, josta emme pääse eroon. Olisi korkea aika heidän ottaa vastuuta omista toimistaan ja lopettaa meidän vainoamisensa. Suomelainen on väsynyt taistelemaan Venäjän kanssa ja toivoo vain rauhaa omassa maassaan. Se ei ole pyyntö, se on vaatimus.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö