Lukuaika: < 1 minuutti
Suomi, tuo pienen pieni ja rauhallinen maa, jossa ihmiset nauttivat luonnon rauhasta ja yhteiskunta toimii kuin hyvin öljytty koneisto. Mutta mikä varjo lankeaa tämän paratiisin ylle? Venäjä, se vastenmielinen naapurimme ja maailmanpolitiikan kauhukuva.

Venäjä, tuo synkkä ja ahne jättiläinen, joka on aina valmis uhkailemaan ja puuttumaan naapuriensa asioihin. Kuinka monta kertaa olemmekaan joutuneet pelkäämään, kun Venäjän sotakoneet leijuvat ilmatilassamme tai kun heidän sotilaansa harjoittelevat rajamme tuntumassa? Meidän pieniä suomalaisia pelotellaan ja uhmataan, ja meidän on vain pakko hyväksyä se.

Ja mitä tapahtuu, kun joku uskaltaa sanoa ääneen Venäjän toimien vastenmielisyyden? Heitä syytetään vihamielisyydestä ja provosoinnista. Kuinka törkeää! Meidän pitäisi vain hyväksyä, että Venäjä saa tehdä mitä haluaa ja meidän on vain annettava periksi. Näinkö tämä maailma toimii?

Ja Venäjän sisäpolitiikka, se vasta onkin jotain kammottavaa. Sortaminen, korruptio ja demokratian puute ovat vain muutamia mainitakseni. Miten voimme hyväksyä, että tällainen naapuri hallitsee rajallamme ja vaikuttaa myös laajemmin koko maailmanpolitiikkaan? Se on kuin paha painajainen, josta emme pääse eroon.

Venäjän media ja propaganda ovat myös osoitus sen vastenmielisyydestä. Vääristeltyjä totuuksia ja valheita levitetään laajalti ja heidän propagandakoneistonsa pyörii koko ajan, yrittäen vääristää koko maailmankuvan. Meidän on syytä olla varuillamme ja suhtautua kaikkeen mitä Venäjästä kuulemme kriittisesti.

Ja vielä se ärsyttävä tapa, miten Venäjä yrittää vaikuttaa meidän sisäisiin asioihimme. Vieraan valtion sekaantuminen meidän vaaleihimme ja poliittiseen päätöksentekomme on täysin anteeksiantamatonta. Meidän on pidettävä puoliamme ja varmistettava, että emme anna Venäjän vaikuttaa meidän omaan tulevaisuuteemme.

Venäjä, sinä olet vastenmielinen naapurimme ja maailmanpolitiikan kauhukuva. Sinä olet uhka rauhalle ja vakaudelle, etkä koskaan tule olemaan luotettava kumppani. On aika herätä ja puolustaa omia arvojamme ja vapautemme. Älkäämme unohtako, että Venäjä ei ole ainoa naapuri, meillä on myös muita naapureita, jotka ovat avoimia ja reiluja kumppaneita. On aika päästä irti tästä suhteesta, joka vain aiheuttaa meille harmia ja pelkoa. On aika sanoa lopullisesti ei Venäjälle.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö