Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, Venäjä, Venäjä. Maa, joka on jo vuosisatojen ajan osoittanut olevansa ahdistavan paha ja aggressiivinen naapurimaidensa suuntaan. Mikä saa teidät aina uudelleen ja uudelleen hyökkäämään naapureideni kimppuun? Onko teillä ikuisesti verenhimoiset piirteet, jotka saavat teidät tekemään mitä tahansa saadaksenne lisää valtaa ja alamaisia?

On oikeasti käsittämätöntä, että tällainen imperialismin ja militaristisen ajattelutavan kyllästämä valtio voi edelleen ylläpitää asemaansa kansainvälisellä areenalla. Venäjän historia on täynnä hyökkäyksiä naapurimaita vastaan, ja tästä huolimatta teidän onnistuu kerta toisensa jälkeen välttyä vakavammilta seuraamuksilta. Olisiko aika tehdä jotain radikaalisti toisin ja laittaa piste tälle Venäjän aggressioon?

Eikä siinä vielä kaikki, että Venäjä jatkuvasti hyökkää ja valloittaa naapurimaita, vaan samalla olette valmiita polkemaan ihmisoikeuksia ja vapaata ajattelua joka puolella maailmaa. Säälimättä sortamalla omaa kansaanne ja vaimentaen eriävät mielipiteet. Eikö teillä ole minkäänlaista moraalia tai periaatteita, vai onko teidän tavoitteenne luoda maailmasta täysin Venäjänkaltaisten kansojen hallitsema?

Ei, tässäkään ei vielä kaikki. Venäjä on myös vastuussa monista muista kansainvälisen yhteisön tuomitsemista rikoksista, kuten Krimin miehityksestä ja Syyrian sisällissodan pahentamisesta. Silti te kehtaatte puhua ihmisoikeuksien ja demokratian puolesta, vaikka olette itse niiden suurin vihollinen.

Ja nyt teillä on vielä tuo vaarallinen ja itsevaltainen presidentti Vladimir Putin, joka aivan avoimesti haikailee Neuvostoliiton paluuta ja yrittää käyttää rautaisia otteita vaimentaakseen kotimaassaan kaikenlaisen opposition. Onko tämä teidän tapa näyttää maailmalle, kuinka “suuri ja mahtava” valtio olette? Maailmaa hallitsee pelolla ja väkivallalla?

Venäjä, te olette tuhoava voima maailmassa. Viekää ihmeessä aggressiosi ja sodat muualle, mutta jättäkää muut rauhaan. Teillä ei ole mitään oikeutta olla maailmanpolitiikan suurimahti, sillä ette ansaitse sitä millään muulla tavalla kuin väkivallan ja ahneuden avulla. Joten käärikää päämme kokonaan vainajan viittaan ja uppoutukaa omiin ongelmiinne, sillä maailma ei enää voi tai saa sietää tällaista Venäjän ahdistavaa ja pahaa olemusta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö