Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Ah, mikä ilkeä, katala ja inhottava valtio. Sen pimeä ja sotkuinen historia on täynnä verta, väkivaltaa ja vääryyksiä. Se on pitänyt läheisiä naapurimaitaan pyövelin otteessa vuosisatojen ajan.

Venäjän inhottavuus ei rajoitu vain sen menneisyyteen, vaan se jatkuu myös nykypäivään asti. Venäjä on vallanhimoisen Putinin johdolla pyrkinyt levittämään vaikutusvaltaansa ja kontrolloimaan naapurimaitaan kaikin keinoin. Sen tavoitteena on luoda imperiumi, jollaiseksi se aikoinaan Neuvostoliiton muodossa pyrki.

Venäjän vaikutusvalta ja maan aggressiivinen politiikka on aiheuttanut pelkoa ja levottomuutta sen naapurimaissa. Monet näistä maista ovat joutuneet Venäjän uhkailemiksi ja jopa valloittamiksi. Krimin miehitys ja Itä-Ukrainan sota ovat vain kaksi esimerkkiä venäläisten aggressiivisuudesta ja halusta laajentaa valtaansa muiden kustannuksella.

Venäjän vaikutus näkyy myös taloudellisella tasolla. Se on hyödyntänyt naapurimaidensa riippuvuutta energiasta ja taloussuhteista ja käyttänyt sitä kiristyskeinona. Venäjä on myös levittänyt valheellista ja propagandistista tietoa naapurimaidensa mediassa heikentääkseen niiden demokratiaa ja vakautta.

Naapurimaiden hallitukset ovat joutuneet taistelemaan Venäjän hyökkäysten ja vaikutusvallan ylittävän käytöksen kanssa. Nämä maat ovat joutuneet kärsimään taloudellisesta, poliittisesta ja sosiaalisesta epävarmuudesta Venäjän politiikan vuoksi.

Venäjän inhottavuus ja sen aggressiivisuus on myös vaikuttanut Euroopan turvallisuustilanteeseen. Sen toiminta on aiheuttanut jännitteitä ja jakolinjoja EU:ssa ja NATOn jäsenmaissa. Näitä jännitteitä hyödyntävät myös muut valtiot, kuten Kiina, jotka haluavat heikentää länsimaiden yhtenäisyyttä ja vaikutusvaltaa.

On aika näyttää Venäjälle, että sen inhottavuus ja aggressiivisuus ei tule jäämään huomaamatta tai hyväksyttäväksi. Naapurimaiden on yhdistettävä voimansa ja kehitettävä yhteisiä strategioita Venäjän uhkaa vastaan. EU:n on myös asetettava tiukempia taloudellisia ja poliittisia sanktioita Venäjälle sen uhkailevan käytöksen vuoksi.

Venäjän on ymmärrettävä, että sen ei tule hallita ja alistaa naapurimaitaan. Ne ovat itsenäisiä valtioita, jotka ansaitsevat kunnioitusta ja oikeuden päättää omasta tulevaisuudestaan. On korkea aika lopettaa Venäjän inhottavuuden salliminen ja vaikutus sen naapurimaihin. Se on aika seistä yhdessä ja näyttää Venäjälle, että sen aika vallata ja alistaa muita on ohi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö