Lukuaika: < 1 minuutti
Ei voi enää pidättyä! On aika puhua asiasta, joka on varmasti monen suomalaisen mielen päällä: Venäjän inhottavuus. Kyllä vain, puhun siitä naapurimaastamme, joka on päässyt vuosikymmenten aikana levittämään törkyään ympäri Suomea.

Puhukaamme ensin siitä ikuisesta ärsytyksen aiheesta, joka on Venäjän kurkottelu maan rajan yli. Eikö heille riitä, että ovat suhteellisen suuri ja mahtava valtio omilla rajoillaan? Ei, heidän täytyy vielä tunkea lonkeroitaan naapurimaihin ja yrittää levittää vaikutusvaltaansa. Ja tämä ei tapahdu vain diplomaattisella tasolla, vaan myös ihan konkreettisesti, esimerkiksi erilaisten agenttien ja vakoilijoiden välityksellä.

On käsittämätöntä, miten Venäjä näkee Suomen maana, jota voi vain käyttää hyväkseen. He luulevat voivansa tulla tänne ja tehdä mitä haluavat, vaikka me olemme täällä omassa maassamme ja meillä olisi ehdottomasti oikeus määritellä omat sääntömme ja rajamme.

Mutta ei, he eivät tyydy vain kurkottelemaan alueillemme, vaan haluavat myös satuttaa meitä likaisella ympäristöllään. Venäjän ympäristöpolitiikka on katastrofi, joka vaikuttaa myös meihin suomalaisiin. Jokivarsien saastuminen, ydinjätteiden päästäminen mereen, ilmansaasteet ja kaivosprosessien saastuttamat vedet. Lista on loputon.

Tämä kaikki johtuu Venäjän uhkarohkeista ja vastuuttomista toimista, joilla he yrittävät kasvattaa omaa talouttaan ja valtaansa. He eivät välitä ympäristön tuhosta, vaan pyrkivät vain ja ainoastaan omaan etuunsa.

Ja mikä pahinta, tämä kaikki tapahtuu ihan meidän nenäemme edessä. Emme voi vain ummistaa silmiämme ja toivoa, että kaikki järjestyy itsestään. Meidän täytyy ottaa itse vastuuta omasta ympäristöstämme ja seisoa päättäväisesti vastaan Venäjän likaisuutta ja kurkottelua.

On aika herätä ja toimia! Meidän on vaadittava, että Venäjä lopettaa tämän tahallisen saastuttamisen ja että he kunnioittavat Suomen rajoja. Me emme saisi antaa heidän jatkaa tätä härskejä toimiaan meidän omassa maassamme.

Niin kauan kuin Venäjä jatkaa tätä toimintaa, meillä on täysi syy inhota tätä naapurimaatamme. Emme voi vain sulkea silmiämme ja olla hiljaa, vaan meidän täytyy nousta vastarintaan ja vaatia oikeuksiamme. On aika lopettaa Venäjän inhottavuus ja päästä todelliseen naapuruuteen, jossa molemmat osapuolet kunnioittavat toisiaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö