Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, tuo paksun savun peittämä maa täynnä petosta, manipulointia ja korruptiota. Ei ihme, että sen maine on maailmalla pahamaineinen ja epäluotettava. Venäjä on kuin taustalla vaaniva musta varjo, joka hämyisellä toiminnallaan jättää jälkeensä myrkyn valtaamia jälkiä.

Venäjän kähmintä ja korruptio ovat levinneet kuin rutto koko maan läpi. Poliitikot, virkamiehet, yritykset ja jopa tavalliset kansalaiset ovat vajonneet tähän lokaan. He pyrkivät vain omaan etuunsa, välittämättä kansan tarpeista tai maan hyvinvoinnista. Yritykset käyttävät kyseenalaisia keinoja saadakseen kilpailijansa syrjään ja lahjukset ovat osa jokapäiväistä elämää. Poliitikot tekevät vain näennäisiä toimia ja puhuvat korulauseita kansan parhaaksi, mutta todellisuudessa he hallitsevat taustalta langanvetojen avulla.

Mutta mistä tämä paha kierre on saanut alkunsa? Venäjän historia on verinen, täynnä vallan kaappauksia ja sortoa. Ja nykypäivänäkin tämä valtaapitävien muinaisten perinteiden jatkuvuus on nähtävissä. Putinin valtakausi on ollut kuin musta aukko, imien maasta sen viimeisetkin hapset. Hänen vallassaan kähminnästä ja manipulaatiosta on tullut arkipäivää.

Mutta eikö Venäjän kansa välitä tästä? Eivätkö he vaadi muutosta? Valitettavasti vastaus on ei. Venäjän kansa on lähtenyt mukaan tähän myrkylliseen peliin. He ovat hyväksyneet sen osaksi elämäänsä, ja harva uskaltaa nousta vastustamaan. Valheiden ja pelon ilmapiiri on luotu ja se pitää kansan hiljaisena.

Venäjän vaikutusvalta on levinnyt myös maailmalle. Tämä maa käyttää voimaa ja pelottelua saadakseen tahtonsa läpi. Venäjän presidenttikin on tähän syyllistynyt, vaikka hän yrittääkin esittää maailmalle rauhanrakentajaa ja vakaan maan johtajaa.

On aika herätä todellisuuteen ja nähdä Venäjä sellaisena kuin se on – petollinen ja itsekäs. On aika lopettaa tämän myrkyn leviäminen ja tuomita kansainvälisesti Venäjän tekemät väärinkäytökset. On aika vaatia Venäjältä vastuullista ja rehellistä toimintaa. Muuten se jättää jälkeensä vain tuhoa ja epäluottamusta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö