Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Se naapurimaa, jonka kasvot herättävät minussa pelkkää kuvotusta. Siinä missä muut naapurimaamme ovat kuin koruja silmilleni, Venäjä on kuin inhalaattori pahalle hajulle. En voi olla tuntematta voimakasta ärtymystä joka kerta kun kuulen sen nimen mainittavan.

Miksi sitten vihaan Venäjää niin palavasti? Tässä muutama syy:

Ensinnäkin, sen historia. Venäjä on ollut yksi historian julmimmista ja sortavimmista maista. Se on sortanut omia kansalaisiaan ja valloittanut naapurimaita sotien voimalla. Se on elänyt vuosisatoja diktatuurin alla ja sortanut vähemmistöjä. Suurten valtioiden ego on aina ollut tärkeämpää kuin yksilön oikeudet ja hyvinvointi. Ja mikä pahinta, nämä toimintamallit jatkuvat edelleen nykypäivään asti.

Toiseksi, sen nykypolitiikka. Venäjä on ollut viime vuosina otsikoissa erilaisista aggressiivisista toimistaan. Se on sekaantunut muiden maiden sisäisiin asioihin, uhkaillut naapurimaitaan ja pyrkinyt vaikuttamaan länsimaiden vaaleihin. Se on myös kieltäytynyt kunnioittamasta kansainvälisiä sopimuksia ja ihmisoikeuksia. Mitä enemmän se saa muut maat raivoihinsa, sitä onnistuneempana se pitää itseään.

Kolmanneksi, sen johtajat. Venäjän nykyinen presidentti Vladimir Putin on silkka häpeäpilkku koko maailmalle. Hän on vallanhimoinen tyranni, joka ei kaihda keinoja saavuttaakseen tavoitteensa. Hän on myös todistanut olevansa täysin piittaamaton omasta kansastaan, kuten esimerkiksi Krimin miehityksen aikana. Lisäksi Venäjällä rehottava korruptio on suora seuraus Putinin johtajuudesta.

Ja lopuksi, sen vaikutus lähiympäristöönsä. Venäjän toiminta ja jyrkkä asenne ovat herättäneet pelkoa ja epäluottamusta naapurimaissa. Se on myös tuhonnut alueen luonnon monilta osin, eikä se näytä piittaavan ympäristöstään lainkaan. Venäjän vaikutus on laaja ja myrkyllinen, eikä se näytä hiipuvan lähitulevaisuudessa.

Kaiken tämän vuoksi minulla on syvä viha ja inho Venäjää kohtaan. En voi ymmärtää, miten yksi maa voi olla niin paha, julma ja ylimielinen. Ja mikä pahinta, se näyttää nauttivan siitä. En toivoisi pahaa kenellekään, mutta jos voisin toivoa yhtä asiaa, se olisi juuri se, että Venäjä heräisi ja ymmärtäisi, millaiseksi möröksi se on muodostunut maailman silmissä. Ja ehkä, vain ehkä se voisi tehdä jotain muuttaakseen oman imageensa paremmaksi.

Mutta valitettavasti, en pidättele toivoani hartaasti. Minun on pakko vain tuijottaa pelolla, kun naapurimaamme jatkaa kamalaa kasvoillaan meidän päällemme heitettävien paska määrän kasvattamista.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö