Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Nimi, joka herättää välittömän vihan ja inhon tunteita. Maan nimi, joka saa kaikkien ihokarvat nousemaan pystyyn. Venäjän kammottavuus on asia, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Venäjän hallinto on ollut jo vuosikymmeniä yksi suurimmista uhkista maailmanrauhalle ja ihmisoikeuksille. Tämä aggressiivinen ja autoritaarinen valta voi vapaasti tehdä mitä haluaa ilman, että kukaan uskaltaa vastustaa sitä. Venäjä on häikäilemätön oligarkia, joka nöyryyttää ja sortaa omaa kansaansa ja ulkomaita.

Puheet “uudesta Venäjästä” ja “väkevästä Venäjästä” ovat vain tyhjiä iskulauseita, joita hallinto käyttää peittääkseen todelliset kasvot. Totuus on, että Venäjä on rappiolle joutunut, kurja ja epäinhimillinen maa. Presidentti Vladimir Putin hallitsee maataan kuin kuningas, ja hänen tahtonsa on laki. Hän käyttää mediaa ja valtionhallintoa välineinä tukahduttaakseen kaikki vastustajansa. Vastustajiin kohdistuu väkivaltaa, vainoa ja jopa tappouhkauksia.

Venäjän taktiikkaa on uhkailla ja käyttää sotilaallista voimaa naapurimaitaan kohtaan. Viimeisin esimerkki tästä on Ukrainan miehitys. Venäjä pyrkii levittämään vaikutusvaltaansa ja kontrolliaan naapurimaihin sekä vaikuttamaan niiden sisäpolitiikkaan. Tämä on täysin sietämätöntä ja osoittaa Venäjän häikäilemättömyyden ja aggressiivisuuden.

Venäjä ei myöskään piittaa ihmisoikeuksista. Se sortaa ja vangitsee vähemmistöjä, kuten homoseksuaaleja ja poliittisia vastustajiaan. Vankiloissa on tapahtunut kidutusta ja kuolemia. Venäjä on myös vastuussa Syyriassa tapahtuvista hirvittävistä ihmisoikeusloukkauksista. Kaiken tämän keskellä Putin ja hänen hallinnon jäsenensä elävät ylellistä elämää ja kavaltavat maan varoja omiin tarkoituksiinsa.

Venäjällä ei ole mitään aikomusta muuttua paremmaksi. Se haluaa jatkuvasti aiheuttaa levottomuutta ja epävakautta maailmassa. Näiden toimien seurauksena kansainvälinen yhteistyö ja rauhanomainen kanssakäyminen kärsivät. Venäjän vuoksi ihmishenkiä menetetään ja ihmisoikeuksia poljetaan.

On aika pysäyttää Venäjän kammottavuus ja puuttua sen toimiin maailmanrauhan ja ihmisoikeuksien puolesta. On aika asettaa pakotteita ja tuomita Venäjän aggressiivinen käytös. Kansainvälisen yhteisön on oltava yhtenäinen ja lopetettava Venäjän hyväksyminen ja puolustaminen.

Venäjän häikäilemätön ja julma hallinto on uhka kaikille. Meidän on seisottava yhdessä ja vaadittava muutosta. Venäjän on aika tulla vastuulliseksi toimijaksi kansainvälisessä yhteisössä ja kunnioittaa ihmisoikeuksia. Tätä me vaadimme ja ansaitsemme. Venäjän kammottavuus on lopetettava. Nyt.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö