Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, se sietämätön susi itärajan takana, on taas kerran osoittanut, että sen raivopäiset teot ja häikäilemätön toiminta tietävät vain yhtä asiaa: pelkoa ja kauhua naapurimaissa.

Tästä hirviöstä ei voi olla puhumatta vihaisesti. Venäjän hallinnon toiminta on ollut jo vuosikymmenien ajan täynnä väkivaltaa, valheita ja uhkailua naapurimaita kohtaan. Se on loukkaantunut ja aggressiivinen, kun sen läheisyydessä tehdään mitä tahansa, josta se ei pidä.

Viime vuosien aikana Venäjä on taas kerran osoittanut, että sen tavoitteena ei ole rauha ja vakaus naapurimaiden kanssa, vaan pelon ja epävakauden luominen. Sen toimet ovat olleet kammottavia ja sietämättömiä.

Krimin valtaus ja Ukrainan sisällissodan sytyttäminen olivat vasta alkusoittoa Venäjän aggressiiviselle toiminnalle. Se on syyllistynyt sotarikoksiin ja ihmisoikeusloukkauksiin Syyriassa ja Tshetsheniassa. Se on sekaantunut Euroopan vaaleihin ja pyrkinyt vaikuttamaan demokraattisiin prosesseihin Yhdysvalloissa.

Venäjän vaikutusvalta on kasvanut pohjoisessa, kun se on laajentanut sotilaallista läsnäoloaan arktisilla alueilla. Samalla se on jatkuvasti uhkaillut Suomea, Ruotsia ja muita Pohjoismaita vastatoimillaan, jos emme ole Venäjän kanssa yhteistyöhaluisia.

Onko tämä oikeaa toimintaa maalta, joka haluaa kutsua itseään naapurimaiden liittolaiseksi? Ei missään nimessä. Venäjä on itse luonut negatiivisen vaikutuksen naapurimaihinsa ja aiheuttanut pelkoa ja epävakautta alueelle, jolla rauha ja yhteistyö ovat korkeassa arvossa.

On aika herätä todellisuuteen. Emme voi sallia, että Venäjä jatkaa tätä pelottelua ja uhkailua. Meidän on puolustettava itseämme ja maatamme tältä kauhulta. On aika asettaa selkeät rajat ja tehdä selväksi, ettei Venäjän toiminta ole hyväksyttävää.

Ja Venäjälle sanon suoraan: lopettakaa kammottavat teot ja negatiivinen vaikutus naapurimaihin. Alkakaa käyttäytyä vastuullisesti ja kunnioittavasti kansainvälisissä suhteissa. Muuten maailma ei tule sietämään teidän arvaamattomuuttanne ja vaarallisuuttanne ikuisesti.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö