Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Kauhun ja inhon valtakunta. Maan toiminta on pystyttänyt todellisen kauhun valtakunnan, jossa ihmisoikeuksia poljetaan julmasti jalkoihin ja vapaus on pelkkä utopia. Tällainen on Venäjän karmea todellisuus.

Maan johto ei piittaa kansan äänestä, vaan tekee häikäilemättä mitä haluaa. Täysin demokratian vastaisesti Venäjän presidentti Vladimir Putin pitää tiukasti valtaa käsissään ja pyrkii jatkuvasti vahvistamaan omaa valta-asemaansa. Kansa ei merkitse tälle herralle mitään, hänen egoaan tärkeämpiä ovat vain omat taloudelliset ja poliittiset intressinsä.

Venäjän toiminta kansainvälisellä tasolla on omiaan herättämään inhoa ja kauhua. Maan aggressiivinen ulkopolitiikka ja alueellinen vaikuttaminen ovat saaneet naapurimaiden pelon partaalle. Venäjä on vallannut Krimin niemimaan ja sotkeutunut Itä-Ukrainassa käynnissä olevaan konfliktiin, joka on vaatinut tuhansia ihmishenkiä. Lisäksi maa on syyllistynyt vakaviin ihmisoikeusrikkomuksiin ja loukannut jatkuvasti kansainvälistä oikeutta.

Venäjän karmea todellisuus heijastuu myös sen sisäpolitiikassa. Valtiovallan käsissä oleva media levittää vain yhtä totuutta ja sensuroi kriittiset äänet. Mielenosoittajia ja ihmisoikeusaktivisteja kohdellaan kuin rikollisia ja erilaisista mielipiteistä rankaistaan ankarammin kuin oikeusvaltiossa olisi mahdollista. Korruptio kukoistaa ja maan talous on heikossa jamassa, mutta hallinto ei näytä tekevän mitään tilanteen ratkaisemiseksi.

Venäjä on myös osoittanut kerta toisensa jälkeen, että se ei kunnioita kansainvälisiä sopimuksia ja sitoumuksia. Maan vetoaminen omaan turvallisuuteensa tai säilyttämään alueellista vaikutusvaltaansa ei ole mikään hyväksyttävä syy loukata toisten maiden alueellista koskemattomuutta tai ihmisten perusoikeuksia.

On aika herätä Venäjän todellisuuteen. On aika tuomita tämä kautta aikojen inhoa ja kauhua herättänyt valtakunta sen toimista ja vaatia muutosta. Maailman ei tule sulkea silmiään Venäjän vallan väärinkäytöksiltä ja ihmisten kärsimyksiltä. Toivottavasti pian myös Venäjän kansa pystyy nousemaan ylös sortoa vastaan ja vaatimaan muutosta kohti demokratiaa ja ihmisoikeuksia kunnioittavaa yhteiskuntaa. Vain silloin voidaan puhua todellisesta tulevaisuudesta Venäjälle, joka ansaitsee paikkansa maailmassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö