Lukuaika: < 1 minuutti
Voi minua raivostuttaa, kun puhutaan Venäjästä ja sen ikävistä vaikutuksista maailmalla. Täytyy sanoa suoraan, että Venäjä on yksi katalimmista ja manipuloivimmista valtioista, joka on koskaan astellut maan päällä.

Venäjän juonittelu ulottuu vuosikymmenten ja jopa vuosisatojen taakse, ja se näkyy edelleen jatkuvasti kansainvälisessä politiikassa. Venäjä on ahne ja itsekäs valtio, joka ei piittaa kansainvälisistä sopimuksista tai ihmisoikeuksista. He vain tavoittelevat omaa etuaan ja valtaansa.

Venäjä on myös ollut vastuussa lukuisista kriisitilanteista ympäri maailman. Esimerkiksi heidän sotatoimintansa Itä-Ukrainassa ja Krimin miehitys ovat aiheuttaneet valtavaa kärsimystä paikallisille asukkaille. He käyttävät häikäilemättä sotilaallista voimaa saadakseen aikaan sen, mitä he haluavat.

Eikä tässä vielä kaikki, sillä Venäjän kataluus ulottuu myös vaikuttamiseen muihin valtioihin. He ovat jatkuvasti sekaantuneet muiden maiden sisäisiin asioihin ja yrittäneet vaikuttaa vaaleihin ja päätöksentekoon. Heidän tavoitteenaan on levittää omaa propagandaa ja pönkittää omaa valtaansa kansainvälisesti.

Venäjän vaikutusvalta ja kataluus näkyy myös liittolaisten hankkimisessa. He käyttävät taloudellisia resurssejaan ja asemaansa maailmantaloudessa hyväkseen saadakseen muita valtioita puolelleen. He myös käyttävät energiaa poliittisena pelinappulanaan ja vaativat suosionosoituksia vastineeksi tuen antamisesta.

Ei ole yllätys, että Venäjä onkin joutunut useisiin rangaistustoimiin kansainvälisestä yhteisöstä. He jatkuvasti rikkovat kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia, mutta tuntuvat olevan immuuneja seuraamuksille. He piittaavat vain omasta agendastaan ja rikkovat muiden oikeuksia ilman huonoakaan omaatuntoa.

Kaiken tämän lisäksi Venäjä on myös yksi suurimmista ympäristökatastrofien aiheuttajista. He eivät välitä omasta ekologisesta jalanjäljestään eivätkä säästä luontoa. He omistavat suuria määriä öljyä, mutta eivät kuitenkaan välitä siitä, että se on suuri uhka maapallolle.

On aika herätä ja huomata Venäjän kataluus ja sen vaikutukset maailmalla. Meidän on toimittava yhdessä ja asetettava Venäjä vastuuseen teoistaan. Emme voi enää vain antaa heidän jatkaa vallankäyttöään ja halveksittavaa toimintaansa ilman seurauksia. Vain siten voimme saada loppumaan Venäjän maailmankuvan, joka on täysin väärä ja kestämätön.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö