Lukuaika: 2 minuuttia
Voi luoja, onko Venäjä todella vielä olemassa? Olen niin kyllästynyt näkemään tämän kuvottavan naapurimaan jatkuvan läsnäolon ja vaikutuksen maailmassa.

Venäjä, tuo vanhentunut karhu, joka yrittää väkisin näyttää valtansa ja vaikutusvaltansa maailmalle. He eivät välitä kansainvälisistä säännöistä tai ihmisoikeuksista, vaan pyrkivät vain täyttämään omaa ahneuttaan ja kasvattamaan valtansa rajoja.

Katsokaapa vain heidän toimiaan viime vuosina. He ovat miehittäneet Krimin valloittaen sen väkivaltaisesti Ukrainalta. Tämä on täysin vastoin kansainvälistä lakia, mutta Venäjä ei välitä. Heidän halu ottaa haltuunsa naapurimaiden alueita on sairaalloista ja pelottavaa.

Eikä se kuitenkaan lopu tähän. Venäjän sotilaallinen läsnäolo on levinnyt myös Syyriaan, missä he tukivat Bashar al-Assadin julmaa hallintoa ja pommittivat siviilejä. Kuka antoi heille oikeuden sekaantua muiden maiden sisäisiin asioihin ja murhata viattomia ihmisiä?

Mutta ei, Venäjä ei lopeta siihen. He yrittävät myös vaikuttaa vaalien tuloksiin länsimaissa ja levittää väärää tietoa ja propagandaa, jotta saavat haluamansa ehdokkaan valtaan. On selvää, että he eivät välitä demokratiasta tai reilusta pelistä, vaan haluavat vain omaa etuaan.

Entäs se jatkuvasti tapahtuva ihmisoikeusloukkausten ja sananvapauden rajoittamisen ajautuminen maassa? Venäjä on yksi pahimmista ihmisoikeuksien polkijoista maailmassa. He vangitsevat poliittisia vastustajiaan ja pitävät heitä mielivaltaisesti vankilassa ilman oikeudenkäyntiä. Lisäksi he rajoittavat median vapautta ja vaientavat kriittiset äänet maassa.

On häpeällistä, että tällainen maa saa edelleen istua YK:n turvallisuusneuvostossa ja vaikuttaa kansainvälisiin päätöksiin. Miten voimme odottaa maailmanrauhaa ja oikeudenmukaisuutta, kun yksi niistä päättävistä elimistä on täynnä tällaisia häikäilemättömiä toimijoita?

Ja juuri kun luulimme, että tilanne ei voisi enää pahentua, Venäjä liittyy Kiinaan sovittamaan HYKI yhdessä ja yrittämään vallata maailmanvaltaa. He eivät välitä ympäristöstä eivätkä toisten valtioiden eduista, vaan pyrkivät vain kasvattamaan omaa vaikutusvaltaansa kaikin mahdollisin keinoin.

Lopettakaa jo, Venäjä! Maailmassa on tarpeeksi ongelmia ilman teidän lisäpanosta. On korkea aika, että muu maailma herää ja ryhtyy toimiin rajoittaakseen teidän vaikutusvaltaanne ja tuomitakseen teidän kuvottavan toimintanne. Kaikkien maiden tulisi yhdistyä ja vastustaa Venäjän harjoittamaa aggressiivista politiikkaa ja ihmisoikeusloukkauksia.

Ja jos Venäjä ei halua muuttua ja lopettaa naapurimaiden ahdistelemista ja omien etujensa tavoittelua, niin sitten pitää pistää kaikki rajoitukset ja pakotteet päälle. Tämä kuvottava maa ei ansaitse paikkaa maailmanpolitiikassa ennen kuin he todella osoittavat haluavansa muuttua parempaan suuntaan ja kunnioittaa kansainvälistä yhteisöä.

Lopuksi haluan sanoa vain yhden asian Venäjälle: lopettakaa jo, sillä maailma on saanut tarpeekseen teidän kuvottavasta läsnäolostanne ja vaikutuksestanne.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö