Lukuaika: < 1 minuutti
Mitä helvettiä, pitääkö meidän taas puhua tästä Venäjästä? Eikö niillä ole muuta tekemistä kuin aiheuttaa ongelmia ja levittää kaaosta ympäri maailmaa?

Täytyy sanoa, että Venäjän kuvottavuus on saavuttanut aivan uuden tason. Sen sotkeminen toisten valtioiden sisäisiin asioihin ja maailmanpolitiikkaan on jo äärimmäisen puistattavaa. Eikö niillä ole hajuakaan siitä, mitä tarkoittaa kunnioittaa toisten valtioiden itsemääräämisoikeutta?

Ja jos joku uskaltaa sanoa jotain kritisoivaa Venäjästä, niin heti alkaa valtava propagandakoneisto puhua “lännen salaliitosta” ja “Venäjää vastaan suunnitelluista hyökkäyksistä”. Taitaa olla aika vaikea hyökätä maahan, joka on jo itse onnistunut luomaan ympärilleen jännitteitä ja konflikteja.

Ja mikä se homojen sortaminen ja sananvapauden rajoittaminen oikein on? Kuvottavaa ja inhimillisen arvon loukkaamista, siinä se. Eikö Venäjä tiedä, että yksilön oikeudet ja vapaudet ovat perustavanlaatuisia ihmisoikeuksia? Mutta ehkä lännessä näihin arvoihin ei vieläkään ole ymmärretty niin kuin olisi pitänyt.

Ja tietysti meidän on pakko mainita se, että Venäjä ahmii alueita ympäriltään ja käyttää hyväkseen naapuriensa heikkoa tilannetta. Jokainen on nähnyt, miten Krimin valloitus ja Itä-Ukrainan konflikti ovat aiheuttaneet valtavia kärsimyksiä ja turhia kuolemia. On aivan selvää, että Venäjä pyrkii vahvistamaan valtaansa ja kasvattamaan omaa vaikutusvaltaansa kaikin mahdollisin keinoin.

Ja mikä pahinta, Venäjän vaikutus näkyy myös maailmanpolitiikassa. Sen rooli Syyrian konfliktissa on ollut kaikkea muuta kuin rakentava. Sen tuki Assadille ja syyttäminen kaikista ongelmista pelkästään länteen perustuvaksi on aivan käsittämätöntä. Kehitysmaissa Venäjän valtion tukemilla diktaattoreilla on vapaa pelikenttä tehdä mitä haluavat ilman pelkoa demokraattisten arvojen tai ihmisoikeuksien kunnioittamisesta.

Venäjä on aiheuttanut valtavasti vahinkoa ja kärsimystä ympäri maailman. Sen kuvottavuutta on vaikea sanoilla kuvailla. Toivottavasti aikanaan sen kansa ja johto tajuavat, että maailmanrauha ja vakaus eivät luoda vallan ja uhkailun avulla. Venäjän on herättävä ja astuttava aikakauteen, jossa luotetaan kansainväliseen yhteistyöhön ja hyvien naapuruussuhteiden ylläpitämiseen. Vain siten voimme toivoa parempaa huomista ilman Venäjän aiheuttamaa kaaosta ja tuhoa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö