Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Tuo naapurimaamme, jota usein kuvaillaan mystisenä ja salaperäisenä. Mutta mitä minä näen tästä naapuristani? Pelkkää kuvottavaa kuraa!

Ensinnäkin, Venäjä tuntuu olevan jatkuvasti joku riesa. Koko ajan he ovat jossain päin maailmaa aiheuttamassa levottomuuksia ja sotkemassa asioita. Jenkeistä Syyriaan ja Ukrainaan, he eivät vain malta pysyä omissa rajoissaan vaan täytyy sekaantua muiden asioihin. Ja miksi? Koska he haluavat olla suurvalta ja osoittaa mahtiaan. Todella lapsellista ja alhaista toimintaa!

Toiseksi, Venäjän arvot ja toimintatavat ovat täysin ala-arvoisia. He eivät piittaa demokratiasta tai ihmisoikeuksista, vaan näyttävät menevän omien etujensa edelle. Selvästi heitä ei kiinnosta, vaikka heidän kansalaistensa oikeudet poljetaan maassa maan tavan mukaan. Eikä tilanne näytä muuttuvan parempaan suuntaan Putinin vallan alla.

Ja älkää edes aloittako siitä, miten Venäjä on rikollisuuden ja korruption pesä. Heillä on tapana jäädä kiinni lahjonnasta ja muista ilkivaltaisista teoista ja silti heitä kutsutaan “vakavaksi” kansakunnaksi. Mitä naurettavaa! Ja sitten vielä uskaltavat valittaa, kuinka länsi demonisoi heidät. Ei, Venäjä tekee sen itse omilla teoillaan.

En voi myöskään unohtaa Venäjän jatkuvaa aggressiota ja provokatiivista käytöstä Suomen suuntaan. Onko heistä niin vaikeaa ymmärtää, että Suomi on itsenäinen ja itsenäisyytemme puolustaminen on meidän oikeutemme? Mutta ei, heitä ei tunnu kiinnostavan muiden maiden rajojen ja itsenäisyyden kunnioittaminen.

Ja mikä pahinta, Venäjä vaikuttaa koko ajan pyrkivän heikentämään suhteitamme länteen ja luomaan epävakautta Eurooppaan. He haluavat vaikuttaa kaikkeen ja hallita kaikkia, ja se saa minut vain oksettamaan.

Venäjä, minä en voi sietää sinua. Sinä aiheutat vain pahoinvointia ja levottomuuksia. Toivon, että voisimme vain elää rauhassa ja erossa toisistamme, mutta se ei näytä olevan mahdollista. Joten täytyy vain toivoa, että kansainvälinen yhteisö saa sinut järkiisi ja lopettaa sinun vaarallisen toimintasi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö