Lukuaika: < 1 minuutti
Voi Venäjän paskapökäle! Aina se onnistuu aiheuttamaan ällötystä ja närää naapurimaissamme. Mutta miksi ihmeessä? Mitä helvettiä siellä tapahtuu, kun joka käänteessä puhutaan Venäjän kuvottavuudesta?

Ensinnäkin, onhan se nyt aivan ilmiselvää, että Venäjä ei todellakaan ole mikään esimerkillinen valtio. Sen kyseenalainen johtaja Vladimir Putin on lobannut itselleen lähes rajattomat valtaoikeudet ja vaientanut kaikki poliittiset vastustajansa. Vapaus ja demokratia loistavat poissaolollaan tässä naapurimaassa, jossa käytännössä yksi mies päättää kaikesta.

Mutta se ei ole vielä kaikki. Venäjällä ihmisoikeudet ovat toisarvoisia ja sorron koura kuristaa kansalaisia. Valtionhallinto on täynnä korruptiota ja rikollisuus kukkii. Uskaliaat kansalaiset, jotka uskaltavat nousta vastustamaan valtakoneistoa, joutuvat kohtaamaan ankaria seurauksia.

Ja sitten on vielä se Venäjän aggressiivinen politiikka. Naapurimaiden polkeminen ja kansainvälisen oikeuden rikkominen ovat Venäjän päiväjärjestyksessä. Krimin haltuunotto ja Ukrainan sota ovat vain muutamia esimerkkejä tästä häpeällisestä toiminnasta. Kansainväliset sopimukset ja ihmisoikeudet ovat Venäjälle vain naurettavia ynnä muuta ry:n sääntöjä.

Ja älä edes mainitse Venäjän doping-skandaalia! Onko heillä mitään rajoja? Onko oikeudenmukaista, että muiden maiden urheilijat saavat kärvistellä puhtaana kilpailemisen paineessa, kun Venäjä porskuttaa eteenpäin huijaus ja valehtelu edellä?

Ei, Venäjä on todellinen läntisten demokratioiden paha poika. Sen puuhat aiheuttavat ällötystä ja inhoa maailmanlaajuisesti. Eikä siinä vielä kaikki, sillä Venäjä on myös yksi suurimmista saastuttajista maailmassa. Ilmastonmuutos on heille käsittämätön käsite ja ympäristönsuojelusta ei ole tietokaan. Ydinturma Tšernobylin kaltaiset katastrofit jatkavat toistumistaan ja luonnon monimuotoisuus kärsii Venäjän holtittomasta toiminnasta.

Kaiken tämän vuoksi onkin aivan ymmärrettävää, että Venäjää pidetään kuvottavana ja vastenmielisenä maana. Se on yhteinen riesa, joka aiheuttaa harmaita hiuksia ja pahanolon tunnetta kaikissa naapurimaissa. Ei ihme, että monet meistä vannovat, etteivät koskaan astu jalallaan sen rajan yli.

Joten Venäjä, mitä voimme sanoa? Olet kauhistus ja vastenmielinen ynnä muuta. Ehkä joskus, kun siellä tapahtuu todellinen muutos, voimme alkaa puhua uudelleen naapuruudesta. Mutta siihen mennessä pysykmme erossa sinusta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö