Lukuaika: < 1 minuutti
Viha kiehuu pinnalla Venäjän likaisista toimista. Kerta toisensa jälkeen paljastuu uusia väärinkäytöksiä ja manipulointia, jotka kertovat karua totuutta sen häijyydestä.

Alkuperäinen lupaus demokratiasta ja oikeusvaltiosta on muuttunut vain tyhjiksi sanoiksi, kun Putinin hallinto on vähitellen ottanut vallan ja kuristanut kansalaisoikeudet olemattomiin. Kansalaiset elävät jatkuvassa pelossa, sillä jokainen voi olla seuraava kohteeksi joutunut, mikäli uskaltaa kyseenalaistaa vallanpitäjien toimia.

Hämäräperäisiä tapauksia putkahtelee esiin kuin sieniä sateella. Oppositiopoliitikkojen ja ihmisoikeusaktivistien murhat ja mysteeriset kadonneet henkilöt vain vahvistavat sen, että Venäjän hallinto käyttää kaikkia keinoja säilyttääkseen valtansa. Oikeudenkäynnit ovat pelkkää teatteria, sillä lopputulos on jo päätetty etukäteen. Mikään taho ei uskalla haastaa valtaa, sillä he tietävät kohtaavansa julman kohtalon.

Mutta se ei ole vielä kaikkea. Venäjän jatkuva sekaantuminen muiden maiden asioihin ei jätä ketään kylmäksi. Krimin ja Itä-Ukrainan miehitykset ovat vain jäävuoren huippu. Valtiollinen propagandakoneisto yrittää jatkuvasti peitellä totuutta ja syyttää muita valtioita aggressiivisista toimista, vaikka itse toimii kaikkea muuta kuin rauhanomaisesti.

Mutta paljastukset eivät lopu siihen. Viimeaikaiset doping-skandaalit ovat todella saaneet mittakaavan aivan uudelle tasolle. Venäjän viranomaiset ovat systemaattisesti sallineet ja jopa tukevat urheilijoidensa doping-käyttöä. Tästä on saatu vakuuttavia todisteita, joiden pitäisi herättää maailman urheiluviranomaiset toimiin. On häpeällistä, että Venäjä pääsi edes osallistumaan vuoden 2016 olympialaisiin.

Venäjä on yrittänyt kaikin keinoin peitellä likaiset toimensa ja valehdella kansainväliselle yhteisölle. Mutta totuus nousee aina lopulta pintaan. On aika ryhtyä toimiin ja tuomita Venäjän häijyys ja väärinkäytökset. Meidän on yhdessä seisottava lujina ja vaadittava oikeutta ja rehellisyyttä. Venäjä ei saa enää jatkaa vapaasti rikosten tekoaan ilman seurauksia.

Häpeä Venäjä ja sen likaiset toimet. Tulevaisuudessa kansainvälinen yhteisö ei saa enää antaa tällaisen häpeäpilkun jatkua vapaasti. On aika herätä ja ottaa tiukka ote tästä tyrannimaisesta hallinnosta. Venäjä ei ansaitse tulla kutsutuksi demokraattiseksi maaksi, vaan se on vain häijy ja väkivaltainen naapuri, joka uhkaa väkivallan ja manipuloinnin kautta muiden valtioiden turvallisuutta ja vakautta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö