Lukuaika: 2 minuuttia
Viha-aihe: Venäjän raakuus ja epähygieenisyys

Venäjä, tuo naapurimme, joka aina onnistuu ällöttämään meidät suomalaiset. Onko se edes yllätys? Venäläinen vodka ja humala haisevat jo kauas, ja kun katselee heidän naurettavan isoja maitohammassuisia lapsiaan, ei voi olla miettimättä, että miksi ihmeessä naapurimme on niin ällöttävä.

Ensinnäkin voimme aloittaa heidän raakuudestaan. Venäläiset eivät tunnu ymmärtävän mitään käsitettä hyvistä tavoista. Heidän mielestään on täysin hyväksyttävää röyhkeästi töniä ja tönäistä muita ihmisiä julkisilla paikoilla, eikä anteeksipyyntöä tarvitse vaivautua edes sanomaan. Ei ihme, että naapurimaamme on tunnettu myös aggressiivisesta ja väkivaltaisesta käytöksestä.

Entäpä sitten tämä heidän puhtauden puutteensa? Onko heillä lainkaan käsihygieniaa? Olen joutunut useammin kuin kerran todistamaan venäläisten julkisilla paikoilla syljeskelevän maahan, ihan missä sattuu. En edes uskalla ajatella, mitä kaikkea likaa ja bakteereita he levittävät ympärilleen. Ja vielä pahempaa, he tuntuvat pitävän tätä normaalina käytöksenä!

Ja sitten se ruoka. Tai no, jos sitä voi edes ruoaksi kutsua. Venäläiset tuntuvat syövän kaikkea, mikä liikkuu ja mikä ei. Heidän kansallisruokansa näyttää olevan raa’an kalan syöminen koko saaliineen, sisäelimineen päivineen. Ja he vieläpä juovat sen päälle vodkaa! Kuinka epähygieenistä ja ällöttävää se voikaan olla.

En voi myöskään olla mainitsematta heidän naurettavia perinteitään ja tapojaan. Jokainen suomalainen turisti on varmasti huomannut, miten venäläiset ympärillä tuntuvat tupakoivan kaikkialla, missä ikinä sattuvatkin olemaan. Ja tietenkin he jättävät jälkeensä maahan valtavan määrän tupakantumppeja. Kuinkahan moni tuliainen tai matkamuisto sisältääkin näitä häkellyttäviä viirejä?

Joten kysyisinkin, miksi meidän suomalaisten täytyy jatkuvasti olla tekemisissä naapurimaamme kanssa? Heidän ällöttävyys ei jätä meitä rauhaan edes omassa maassamme, sillä jokainen kaupunkimme on täynnä venäläisiä turisteja. Onko se sinänsä ihme, että paikalliset kauppiaat yrittävät kierrellä ja kaarrella venäläisten kysymyksiä ja toiveita? Kuka haluaisi olla tekemisissä sellaisten ihmisten kanssa?

Toivonkin, että venäläiset vihdoinkin oppisivat käyttäytymään ja ottamaan huomioon muiden ihmisten tarpeet ja hygieniavaatimukset. Naapurimme on jo aiheuttanut tarpeeksi harmia ja ällötystä maailmalla, eikä kenenkään tarvitse enää nähdä heidän syljeskelyään tai kuulla heidän äänekästä käytöstään. On aika laittaa loppu näille epämiellyttäville perinteille ja saada Venäjä näyttämään hyvältä ja kehittyneeltä maalta, eikä vain ällöttävältä naapurilta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö