Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjän raaka ja hävytön toiminta on kauhistuttanut maailman kansoja jo vuosikymmeniä. Tämä aggressiivinen ja typerä valtio on toistuvasti osoittanut pätemättömyytensä kansainvälisissä asioissa ja aiheuttanut tuhoa niin omassa maassaan kuin naapurimaidenkin alueilla.

Venäjä on tunnettu korruptiosta ja väkivallasta, ja sen hallinto on täysin kykenemätön suojelemaan omia kansalaisiaan. Maassa vallitsee laki ja järjestys vain tshetshenien ja muiden Venäjän vähemmistöjen kustannuksella, joiden elämää hallitus jatkuvasti sortaa.

Viime vuosina Venäjä on osoittanut häikäilemätöntä agressiota naapurimaitaan kohtaan. Esimerkiksi Krimin miehittäminen oli osoitus Venäjän röyhkeydestä ja halusta laajentaa valta-aluettaan. Lisäksi maassa on toistuvasti loukattu ihmisoikeuksia ja rikottu kansainvälisiä sopimuksia, mikä kertoo valtion täydellisestä piittaamattomuudesta moraalista ja oikeudenmukaisuudesta.

Venäjän röyhkeyttä korostaa myös täysin alistetussa asemassa olevien maiden ja alueiden kohtelu. Esimerkiksi Transnistrian, Abhasian ja Etelä-Ossetian tapauksissa Venäjä on omalla toiminnallaan tuottanut epävakautta ja ongelmia, jotka ovat vaikuttaneet suoraan alueen asukkaiden elämään. Tällainen pohjaton itsekkyys ja julmuus on täysin tuomittavaa ja saa ihmiset ympäri maailman kysymään, miksi Venäjä saa toimia mielensä mukaan ilman minkäänlaista vastuuta.

Venäjän kieroutuneisuuden juuret juontavat Neuvostoliiton aikaan, jolloin maassa vallitsi kaikkia hallitseva kommunistinen järjestelmä. Vaikka Neuvostoliitto romahti jo vuonna 1991, sen perintö elää yhä vahvana Venäjän hallinnossa. Tämä on nähtävissä esimerkiksi maan hallinnon haluttomuudessa uudistua ja kunnioittaa ihmisoikeuksia.

Lisäksi Venäjä on kieltäytynyt tunnustamasta omia rikoksiaan ja vastuullisuuttaan, mikä on aiheuttanut uusia ongelmia ja konflikteja. Konfliktit esimerkiksi Georgiassa, Moldovassa ja Ukrainassa ovat osoitus Venäjän häikäilemättömästä toiminnasta, joka uhkaa koko maailman turvallisuutta.

On aika puuttua Venäjän kieroon ja vaaralliseen toimintaan kansainvälisellä tasolla. Emme voi enää katsoa sivusta, kun Venäjä sortaa omia kansalaisiaan ja aiheuttaa tuhoa naapurimaidensa alueilla. Maailman on aika vaatia vastuun ottamista ja toimia yhdessä Venäjän valtion lopettaakseen sen raa’an ja hävyttömän menettelyn.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö