Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjän valtio on jo vuosikymmenten ajan ollut kuuluisa korruptiosta, epädemokraattisuudesta ja sortavasta hallinnostaan. Mutta viime vuosien tapahtumat osoittavat, että Putinin hallinto ylittää kaikki mahdolliset ankarat syytökset ja stereotypiat, jotka on koskaan kytketty Venäjään.

Putin ja hänen hallintonsa ovat osoittaneet häikäilemätöntä raakuutta ja pahuutta niin kansallisen kuin kansainvälisen politiikan saralla. Mistään ei ole enää pyhää heille, eikä heillä ole mitään kunnioitusta ihmisoikeuksia tai demokraattisia arvoja kohtaan.

Venäjän sisäpolitiikassa Putin on tiukentanut otettaan oppositiosta ja kansalaisyhteiskunnasta. Vaalit ovat pelkkää näytöstä, jossa Putinin puolue voittaa joka kerta, kiitos vaalivilpin ja vastustajien pelottelun. Opposition johtajat ja aktivistit ovat joutuneet vankilaan tai pakotetuiksi maanpakoon. Sananvapautta ja journalistien oikeutta ilmaista mielipiteensä on rajoitettu voimakkaasti, ja monet journalistit ovat joutuneet selittämättömästi kadonneiksi tai murhattuiksi.

Mutta Venäjän raakuus ja pahuus eivät rajoitu vain kotimaan sisäpolitiikkaan. Maailmalla Putinin hallinto on osoittanut häikäilemätöntä toimintaa, jolla se pyrkii laajentamaan vaikutusvaltaansa ja kostamaan niille, jotka uskaltavat asettua vastustamaan. Esimerkiksi Ukrainan konfliktissa Venäjä on miehittänyt laittomasti Krimin niemimaan ja osallistunut edelleen sotatoimiin itäisessä Ukrainassa. Tämä on johtanut satojen tuhansien ihmisten kärsimykseen ja kuolemaan.

Lisäksi Venäjä on osoittanut häikäilemättömyytensä myös muun muassa Syyrian sisällissodassa, jossa se on tukenut diktaattori Bashar al-Assadia ja teurastanut siviilejä pommituksilla. Venäjän rooli Syyrian kriisissä on ollut ratkaiseva ja se on auttanut säilyttämään al-Assadin valta-aseman, joka on johtanut jatkuviin ihmisoikeusloukkauksiin ja humanitaarisen kriisin laajentumiseen.

Myös Venäjän taloudellinen toiminta on täynnä raakuutta ja pahuutta. Putinin valtakaudella valtion monopolit ovat kasvaneet valtaviin mittasuhteisiin ja ne ovat niin kovassa gripissä, että ne voivat käytännössä toimia ilman lakia ja oikeutta. Putinin lähipiirille on turvattu suurten yritysten hallinta ja massiivinen taloudellinen valta, kun taas tavalliset kansalaiset joutuvat kärsimään korruptiosta ja köyhyydestä.

Kaiken tämän lisäksi Venäjä on osoittanut aggressiivista toimintaa länsimaita ja niiden arvoja kohtaan. Se on sekaantunut toistuvasti muiden maiden vaaleihin ja yrittänyt levittää informaatiovaikuttamista läntisessä mediassa ja yhteiskunnassa. Venäjä myös pyrkii jatkuvasti heikentämään Euroopan unionin yhtenäisyyttä ja luomaan sekasortoa kansainvälisessä yhteisössä.

On aika herätä todellisuuteen ja nähdä Venäjä sellaisena kuin se todella on: häikäilemätön ja paha valtio, jonka hallintoa johtaa raaka ja julma diktaattori. On aika toimia ja vaatia maailmanjohtajia tekemään jotain tämän hallinnon lopettamiseksi ja ihmisten kärsimyksen lopettamiseksi. Venäjä ei saa enää saada riehua vapaasti kansainvälisellä areenalla ja pilkata demokratiaa ja oikeutta. Putinin hallinnon raakuus ja pahuus on paljastettava ja vastattava sen teoista.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö