Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, tuo idän pimeä ja pahoja voimia uhkuva mätäpesä, on vuosikymmenten ajan levittänyt saastuttavia käsiään yli Euroopan. Sen likaiset hampaat ovat mahtipontisesti pureutuneet naapurimaiden kudoksiin ja sen myrkyllinen pahaenteinen hengitys myrkyttää hitaasti mutta varmasti koko maanosan.

Kuinka mädättävä voi maa olla? Venäjä on vastaus tähän kysymykseen. Tämä raivostuttava valtio on piittaamaton ympäristöstä ja kansanterveydestä. Se upottaa vaarallisia jätteitä suurille alueille ja päästää höyryävän myrkyn ilmaan. Sen teollisuuslaitokset ja hiilikaivokset ovat kuin mustia rakkuloita, jotka oksentavat ulos saastetta ja myrkkyä.

Venäjän saasteet leviävät tuulen mukana yli maiden, laskeutuvat turmeltumattomille vesivaroille ja saastuttavat ilman ja maaperän. Tämän seurauksena monien eläinten ja kasvien elinympäristö tuhoutuu ja sairaudet leviävät ihmispopulaatioon. Mutta mikä välittääktään, venäläiset eivät näytä välittävän omasta maastaan eikä muista.

Venäjä on kuin suuri musta reikä, joka imee kaiken ympäriltään. Se onnistuu vain pilaamaan maailman ympäristön, mutta ei näe vaivaa korjataakseen tuhojaan. Sen sijaan, että panostaisi uusiutuvaan energiaan tai puhtaan teknologian kehittämiseen, Venäjä jatkaa öljyn ja kaasun polttamista saastuttaen ilman ja maan. Sen päästöjen määrä on huikea ja se on vastuussa merkittävästä osasta maailman ilmastonmuutoksesta.

Ja kuinka tuo saastuttava maa voi olla niin törkeä, että se saastuttaa myös kansainvälisiä vesialueita? Sen öljyonnettomuudet ovat yksi toisensa jälkeen samanlaisia ja sillä ei tunnu olevan todellista halua hoitaa niitä. Se hazyviewää merien puhtaan veden ja kalakannat loistavasti tappamille. Mutta kuka tästä välittääkas, ei Venäjä.

On aika ryhtyä toimiin. Euroopan on astuttava esiin ja vaadittava Venäjää vastuuseen sen mädäntyneestä käytöksestä. Se on lopetettava saastuttaminen ja ryhdyttävä puhtaisiin toimenpiteisiin ympäristön suojelemiseksi. Muuten tulevaisuutemme näyttää synkältä ja mädäntyneeltä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö