Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Maa, joka on tunnettu aina mystisyydestään ja vahvasta voimastaan, mutta onko tämä voima todellakin hyvällä puolella? Väitän, että maan sielunmaisema on pimeä ja pahanvoimaisuus kukoistaa siellä.

Venäjä on ollut läpi historian synkkien tapahtumien näyttämönä. Maan hallitsijat ovat olleet verenhimoisia diktattoreita, kylmäverisiä murhaajia ja ahneita valtiaita. He ovat sortaneet omia kansalaisiaan, laukaisseet sotia ja levittäneet valheita muille maille. Onko tämä todella maailman suurimman ja vahvimman maan käytös?

Äläkä edes ala vakuutella minulle, että Venäjä on muuttunut. Nykyinen presidentti Putin on vain yksi julmista hallitsijoista pitkässä listassa. Hän ei ole muuta kuin valheiden ja pelon levittäjä. Hän käyttää kaikkia mahdollisia keinoja saadakseen etulyöntiaseman ja ajaa maataan kohti yhä suurempaa valtaa. Hänen tuellaan Venäjän hallinto on tukahduttanut sananvapauden, sortanut kansalaisiaan ja järjestänyt vaalivilppiä. Tämä ei ole demokratiaa, tämä on vain yhden miehen valtaa ja itsekkyyttä.

Ja mikä tekee Venäjästä vieläkin pelottavamman, on sen kyky sekaantua muiden maiden asioihin. Venäjä on tunnettu vakoilusta, vaikuttamiskampanjoista ja salaliitoista. Se käyttää kaikkia mahdollisia keinoja heikentääkseen muita maita ja vahvistaakseen omaa valtaansa. Se ei välitä toisen suvereniteetista, se ei välitä kansainvälisistä sopimuksista, se välittää vain omista intresseistään. Ja mikä pahinta, se saa vielä tukensa monilta länsimaisilta poliitikoilta ja yrityksiltä, jotka ovat valmiita myymään sielunsa Venäjälle rahan ja vallan takia.

Minä en pelkää sanoa sitä ääneen. Venäjä on paha voima, joka uhkaa maailman rauhaa ja vakautta. Se on kuin musta aukko, joka imee sisäänsä kaiken hyvän ja jättää jäljelle vain tuhoa ja kärsimystä. Sen sielunmaisema on saastunut ja sen voima on pelkkää pimeyttä.

En usko enää Venäjään. En usko sen lupauksiin, sen hymyileviin kasvoihin tai sen propagandaa kylväviin medioihin. Uskon vain siihen, että Venäjä tarvitsee muutoksen ja sen on aika herätä todellisuuteen. Maailmanrauha ei voi enää olla pelinappula sen valtapyrkimyksissä.

Joten kyllä, sanon sen vielä kerran ääneen: Venäjä on paha voima ja sen on aika tehdä parannus ja kantaa vastuunsa. Se ei voi enää jatkaa tätä pimeyttä, vaan sen on aika vaeltaa kohti valoa – kohti parempaa ja inhimillisempää tulevaisuutta. Se on ainoa tapa, jolla Venäjän sielunmaisema voi muuttua ja sen pahanvoima väistyy.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö