Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjän nykyinen poliittinen toiminta on saanut raivostuneen vastaanoton useissa länsimaissa ja myös Suomessa. Moskovan aggressiiviset ja häikäilemättömät toimet ovat aiheuttaneet suurta närää ja vastenmielisyyttä ympäri maailmaa.

Erityisesti Venäjän Krimin valtaus ja sen puuttuminen Ukrainan sisäisiin asioihin on herättänyt syvää inhoa ja raivoa. Kansainvälinen yhteisö on tuominnut Venäjän toimet jyrkästi, mutta tämä ei ole näyttänyt hidastavan Moskovan etenemistä.

Lisäksi Venäjän jatkuvat sodanlietsonnat ja sotilaalliset provokaatiot länsimaita kohtaan ovat nostattaneet monessa vihaa ja pelkoa. Venäläisten sotilaiden liikkuminen salaa naapurimaiden rajojen yli ja Venäjän jatkuva uhittelua ja kiristystä ovat aiheuttaneet vakavia jännitteitä ja pahimmillaan lähentymistä konfliktin partaalle.

Mutta Venäjän vastenmielisyys ei rajoitu pelkästään sen poliittiseen toimintaan. Myös maan sisäinen tilanne on huolestuttavan negatiivinen. Ihmisoikeuksien ja sananvapauden jatkuva tukahduttaminen, oppositiopoliitikkojen ja toimittajien vainoaminen sekä korruptio ja taloudellisen vallan keskittyminen Kremlin lähipiiriin ovat asia, josta voidaan olla vain vihaisia ja tyrmistyneitä.

Venäjän johdon autoritaarinen ja aggressiivinen tyyli aiheuttaa myös närää länsimaille. Valtionjohto ei piittaa demokraattisista normeista tai kansainvälisistä sopimuksista, ja sen käytös on piittaamatonta, röyhkeää ja jopa uhkaavaa. Tällainen toiminta on täysin vastenmielistä ja vaarallista maailmanrauhan kannalta.

Vaikka Venäjä on naapurimme ja kulttuurisesti läheinen maa, sen nykyinen toiminta herättää vain vihaa ja vastenmielisyyttä. Toivottavasti maan johto lopettaa aggressiivisen politiikkansa ja alkaa toimia vastuullisesti kansainvälisen yhteisön jäsenenä. Muuten suhteeni Venäjään jatkuu vihaisena ja pettymyksen täyttämänä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö