Lukuaika: 2 minuuttia
Olemme jälleen kerran saaneet todistaa sitä karua tosiasiaa, että naapurimaassamme Venäjällä vallitsee järkyttävä ja vastenmielinen ilmapiiri. On lähes sietämätöntä seurata, miten Venäjän johto toistuvasti osoittaa halveksuntaa kansainvälisiä sopimuksia ja demokraattisia arvoja kohtaan.

Venäjän vastenmielinen toiminta on aiheuttanut suurta huolta ja pelkoa Suomessa ja kansainvälisessä yhteisössä. On täysin käsittämätöntä, miten naapurimaassamme voidaan näin avoimesti ja häikäilemättä rikkoa kansainvälisiä lakeja ja ihmisoikeuksia.

Venäjä on viime vuosina osoittanut täydellistä piittaamattomuutta naapurimaidensa rajoja ja alueellista koskemattomuutta kohtaan. On selvää, että Venäjän agressiivinen toiminta ei rajoitu vain Krimin valtaukseen ja Itä-Ukrainan konfliktiin, vaan sitä voidaan nähdä myös Georgiassa ja Moldovassa.

Suomi on joutunut Venäjän vastenmielisen politiikan kohteeksi monella tasolla. Venäjä on osoittanut aikeensa vaikuttaa Suomen sisäisiin asioihin ja vaikuttaa Suomen poliittiseen päätöksentekoon. Meitä on myös uhkailtu ja peloteltu erilaisilla provokaatioilla. Tämä kaikki on täysin kohtuutonta ja loukkaavaa niin Suomea kuin sen kansalaisia kohtaan.

Venäjän vastenmielinen toiminta ei myöskään rajoitu vain poliittiseen alueeseen. Myös taloudellisella ja teknologisella tasolla Venäjä on pyrkinyt vaikuttamaan ja hämärtämään rajaa hyväksyttävän ja vastenmielisen toiminnan välillä. Onkin tärkeää tehdä kaikki mahdollinen, jotta emme joudu riippuvaisiksi Venäjän energiasta ja taloudesta.

On korkea aika herätä ja nostaa ääntä Venäjän vastenmielisyyttä vastaan. Ei ole olemassa mitään hyväksyttävää syytä Venäjän toiminnalle ja se on tuomittava yksiselitteisesti kansainvälisellä tasolla. On myös tärkeää, että Suomi ja kansainvälinen yhteisö yhdessä pyrkivät kehittämään keinoja, joilla Venäjän agressiivista ja vastenmielistä toimintaa voidaan rajoittaa ja saada loppumaan.

Viime aikoina on nähty joitakin myönteisiä merkkejä siitä, että Venäjä voisi olla valmis muuttamaan toimintatapojaan ja taistelemaan vastenmielisyyttään vastaan. Kuitenkin tarvitaan vielä paljon työtä ja jämäkkyyttä, jotta naapurimme ymmärtää, että vastenmielisyys ei ole kestävä keino kansainvälisessä politiikassa.

Suomen on oltava valmis suojelemaan kansalaisiaan ja omaa alueellista koskemattomuuttaan. Meillä ei voi olla myöntyväistä ja sovittelevaa asennetta Venäjän vastenmielistä politiikkaa kohtaan. Meidän tulee pitää kiinni arvoistamme ja oikeuksistamme, sillä niiden puolustaminen on meidän kaikkien vastuulla.

Lopetetaan siis tämä Venäjän vastenmielisyyden salliminen ja asetetaan selkeät ja jyrkät rajat naapurimme käytökselle. Meidän on seisottava yhdessä ja näytettävä naapurillemme, että vastenmielisyys ja aggressiivisuus eivät missään tapauksessa ole hyväksyttäviä tapoja toimia kansainvälisessä yhteisössä. Ainoa tapa edetä on toimia yhdessä ja päättäväisesti Venäjän vastenmielisyyttä vastaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö