Lukuaika: < 1 minuutti
Minun on pakko puhua tästä, sillä Venäjä aiheuttaa minulle suurta vastenmielisyyttä. Jo pelkkä sen nimi saa vereni kiehumaan ja mieleni kuohumaan raivosta. Tämä maa on aiheuttanut niin paljon tuhoa ja kärsimystä maailmassa, että on vaikea edes kuvitella.

Venäjä on yhä edelleen hallitseva suurvalta, joka pönkittää valtaansa röyhkeällä ja aggressiivisella politiikalla. He eivät piittaa kansainvälisistä sopimuksista tai ihmisoikeuksista, vaan ajavat vain omaa etuaan ja haluavat näyttää voimansa muulle maailmalle. He ovat tukeutuneet korruptioon ja väkivaltaiseen sortoon pitääkseen kansan vallassa ja tukahduttaneet kaikki yritykset demokratian ja vapauden puolesta.

Venäjän aggressiivinen toiminta on aiheuttanut vakavia jännitteitä maailman kriisipesäkkeisiin, kuten Ukrainaan ja Syyriaan. He ovat lietsonneet kansanryhmien välisiä konflikteja ja häikäilemättömästi puuttuneet muiden maiden sisäisiin asioihin. He eivät välitä siviilien kärsimyksestä ja tuntuvat nauttivan maailman järjestyksen horjuttamisesta.

Venäjän vastenmielisyys ja uhkaileva asenne ovat myös vaikuttaneet suuresti kansainvälisiin suhteisiin. Heidän aggressiivinen retoriikkansa ja valheellinen propagandansa ovat myrkyttäneet maailman ilmapiirin ja häirinneet rauhanomaista yhteistyötä eri valtioiden välillä. Venäjä ei näytä olevan kiinnostunut yhteistyöstä ja rakentavasta vuoropuhelusta, vaan he haluavat pitää muut maat otteessaan ja levittää omaa valtapiiriään.

Venäjän vastenmielisyys on myös herättänyt suurta huolta sen naapurimaissa. Monet maat ovat joutuneet asettamaan suurempia puolustusbudjetteja ja vahvistamaan sotilaallista läsnäoloaan alueellaan pelätessään naapurimaan hyökkäystä. Tämä luo turvattomuutta ja levottomuutta koko alueelle ja vaikuttaa negatiivisesti maiden väleihin.

On aika, että maailma herää todellisuuteen ja ymmärtää Venäjän todelliset kasvot. Emme voi enää sivuuttaa heidän aggressiivista ja vastenmielistä toimintaansa ja antaa heidän jatkuvasti polkea kansainvälisiä sopimuksia ja ihmisoikeuksia. On aika ottaa ryhdikkäät askeleet ja osoittaa, ettemme hyväksy tällaista käytöstä. On aika asettaa Venäjä vastuuseen teoistaan ja lopettaa heidän vahingollinen vaikutuksensa maailmassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö