Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjän vastenmielisyys on noussut viime vuosina jatkuvasti pintaan ja kasvanut vahvuudessaan. Naapurimaasta on tullut meille suomalaisille ennen niin läheisenä pidetystä maasta pelon ja inhon lähde.

Kun ajattelee Venäjää, monille mieleen tulee välittömästi Putinin hallinto, korruptio, ihmisoikeusloukkaukset ja aggressiivinen ulkopolitiikka. Eikä syyttä. Venäjän toiminta on aiheuttanut aivan liian monta kriisiä ja konfliktia viime vuosina, ja se on vain pahentunut vuosi vuodelta.

Kaiken lisäksi Venäjän propagandan vaikutus näkyy yhä vahvemmin myös Suomessa. Moni suomalainen on valitettavasti nielaissut valheiden koukun ja alkanut uskomaan Venäjän puolesta levitettyjä väitteitä, joita ei millään tavalla voi pitää totuutena.

Venäjän toiminta Suomen alueella on ollut myös hälyttävää. Säännöllisesti kuulemme uutisia häiriköinnistä Suomen ilmatilassa ja merellä, venäläisten sotilaallisten harjoitusten lisääntymisestä ja vakoilusta. Tämä on täysin sietämätöntä ja röyhkeää toimintaa naapuria kohtaan. Olemme kuitenkin pieni ja rauhaa rakastava maa, emmekä halua provosoida turhaan Venäjän kaltaista suurvaltaa. Tämän vuoksi joudumme nielemään läpi sormien tapahtuvat häiriköinnit ja jatkuvan uhan alla elämisen.

Venäjän toiminta ei kuitenkaan rajoitu pelkästään Suomeen. Naapurimaan vallankäyttö ja aggression osoitukset ovat levinneet myös lähialueille, kuten Ukrainaan ja Georgiaan. Venäjä on rikkonut kansainvälisiä sopimuksia ja loukannut muiden maiden suvereniteettia toistuvasti. Samalla se on pyrkinyt lietsomaan konflikteja ja levittämään epävakautta.

Eikä tämä vielä riitä. Venäjän harjoittama informaatiosota ja trolleilla levitetty propaganda on aiheuttanut kansan vihan kylvämistä ja tehtyä vahinkoa on vaikea enää korjata. Se on vaikuttanut monien mielipiteisiin ja jakanut ihmisiä kahteen leiriin. Tämä ei ole hyväksyttävää.

Onkin jo aika herätä ja nähdä Venäjän todellinen puoli. Emme voi enää sallia naapurimaan käytöstä ja toimintaa, joka on aivan liian pitkään painettu villaisella. Meidän on oltava yhtenäisiä ja vahvoja vastustaessamme Venäjän aggressiota ja propagandaa. Emme voi antaa pelolle ja vihalle tulla Venäjän hallitsemaksi, sillä se vain vahvistaa naapurimaan otetta ja vaarantaa oman maamme turvallisuuden.

Venäjä ei ole enää ystävä eikä edes kunnollinen naapuri. Se on tullut meille inhon ja pelon lähde. Me suomalaiset emme enää katsomalla sivusta voi hyväksyä Venäjän toimintaa ja vaikutusta. On aika näyttää, että olemme vahvoja ja seisomme omien arvojemme ja itsenäisyytemme takana. Positiivinen suhtautuminen Venäjään ei ole enää mahdollista, sillä sen toimet ovat ansainneet meiltä vain vihan ja vastenmielisyyden.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö