Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, se naapurimaamme idässä, tuo mieleeni pelkästään vastenmielisyyden ja kuvotuksen. Se on kuin ruumiinavaus, josta paljastuu julmia asioita ja synkkää historiaa.

Miten voi olla, että tällainen maa on sallittu olemassaoloon? Maa, joka jatkuvasti yrittää hallita muita ja osoittaa voimaansa. Maa, joka sotii ja miehittää naapureitaan ilman pelkoa rangaistuksesta. Maa, joka vaatii itselleen kunniaa ja kunnioitusta ilman, että sitä olisi ansainnut millään muulla tapaa kuin pelottelulla ja väkivallalla.

En voi kuin kirota ja inhoa Venäjää sen jatkuvien uutisten vuoksi. Kerta toisensa jälkeen kuulemme uutisia Putinin käsittämättömistä tempauksista, maan yhä rajummin kasvavasta autoritaarisuudesta ja ihmisoikeuksien polkemisesta. Ja mikä pahinta, länsimaat eivät tunnu pystyvän tekemään mitään estääkseen tätä hulluutta.

Venäjän aggressiivinen ja toisenlainen politiikka on myös aiheuttanut valtavaa kärsimystä sen naapurimaissa. Ukrainassa on käyty verinen sota ja Georgian tilanne on jatkuvasti levoton sotilaallisten toimien vuoksi. Ja miksi? Koska Venäjä ei voi tyytyä omaan valtaansa vaan haluaa levittää sitä myös naapurimaihinsa. Tämä on puhdasta vallanhalua ja halveksuntaa muita maita kohtaan.

Ja mikä pahinta, Venäjän vaikutusvalta näyttää olevan kasvussa myös länsimaista. He ovat onnistuneet soluttamaan mediayhtiöitä, vaikuttamaan vaaleihin ja levittämään propagandaa. He ovat myös onnistuneet synnyttämään epäluottamusta länsimaita kohtaan ja saaneet monet epäilemään demokratian ja kansainvälisen yhteistyön tuottavuutta.

Kaiken tämän keskellä on vaikea olla tuntematta vihaa ja inhoa Venäjää kohtaan. He ovat itse luoneet tämän vastenmielisyyden ilmapiirin ja ansaitsevat kaiken, mikä heidän päälleen lankeaa.

Toivon hartaasti, että länsimaat alkaisivat vihdoinkin puuttua Venäjän toimiin ja asettavat heille todellisia seurauksia. Ei riitä, että vain tuomitaan ja paheksutaan tapahtuneita asioita. Tarvitaan konkreettisia toimia, jotta Venäjä ymmärtäisi, että heidän toiminnalleen ei ole sijaa kansainvälisessä yhteisössä.

Venäjän vastenmielisyys on syvästi juurtunut ja se tulee säilymään niin kauan kuin maa jatkaa tällaista politiikkaa. On aika pysäyttää tämä hulluus ja vaatia vastuuta ja oikeudenmukaisuutta. Ainoa tapa tehdä tämä on osoittaa Venäjälle, että he eivät ole kaiken yläpuolella ja että heidän toimintansa ei jää rankaisematta. Toivon, että kansainvälinen yhteisö yhdistyy ja näyttää Venäjälle, että vastenmielisyys on ansaittua ja se tulee jatkumaan, ellei maa muuta tapojaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö