Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Vain sen nimi saa suomalaisten veren kiehumaan ja vihan purkautumaan. Naapurimme ei tunnu tajuavan, että sen teot aiheuttavat meille tuskaa ja kärsimystä. Virosta ja Ruotsista puhumattakaan.

Olemme yrittäneet elää rauhanomaisesti ja ystävällisesti Venäjän kanssa, mutta naapurimme käytös ei anna siihen mahdollisuutta. Venäjän aggressiivinen ja provosoiva politiikka aiheuttaa meille jatkuvaa päänvaivaa ja turvattomuuden tunnetta omassa maassa.

Krimin miehitys ja Venäjän jatkuva sekaantuminen Itä-Ukrainan tilanteeseen ovat vain jäävuoren huippu siitä, miten naapurimme kohtelee muita valtioita. Tiukasti suljetut rajat ja jatkuvat sotaharjoitukset lähellä Suomen rajaa tuntuvat meistä uhkavaltaisilta ja vihamielisiltä teoilta.

Ja mitä me olemme saaneet vastineeksi? Vakoilua, kyberhyökkäyksiä ja informaatiosotaa. Meitä syytetään väärin perustein ja leimaataan vihamielisiksi. Venäjä hyödyntää kätevästi kansainvälisen politiikan kaaoksen ja käyttää Suomea keppihevosenaan omien etujensa ajamisessa.

Mutta se ei ole vielä pahinta. Venäjän toimet ovat aiheuttaneet meille taloudellista vahinkoa ja epävarmuutta. Kauppasota, energiariippuvuus ja epäluotettava naapuri ovat isoja uhkia suomalaiselle yhteiskunnalle. Ja mitä tekee Venäjä? Jatkaa samaa kaavaa ja lisää vain lisää öljyä liekkeihin.

Mutta tarpeeksi on jo tarpeeksi. On aika lopettaa naapurin provosointi ja ottaa vastuu omista teoistamme. Suomen on aika asettaa selkeät rajat ja puolustaa omaa maaperäänsä. Emme ole löysä länsi, vaan vahva ja itsenäinen valtio, joka ei anna kenellekään luvan tallata sitä alleen.

Lisäksi meidän on tehtävä selväksi, että Venäjän aggressiivinen politiikka ei hyväksytä kansainvälisellä areenalla. Emme saa vaieta ja kääntää katsettamme toiselle puolelle, vaan ottaa kantaa ja tukea kansainvälisiä toimia Venäjän aggressioiden pysäyttämiseksi.

Suomi ei tarvitse naapuria, joka aiheuttaa kärsimystä ja kaaosta omalla toiminnallaan. Me tarvitsemme vakautta ja luotettavia kumppaneita. Naapurimme voi halutessaan olla yksi niistä, mutta sen on muututtava ja lopetettava toimintansa, joka nakertaa suomalaisten turvallisuutta ja hyvinvointia.

Tulevaisuudessa toivomme vilpittömästi, että naapurimme ymmärtää, että rauha ja yhteistyö ovat ainoat keinot menestykseen. Vastenmielinen Venäjä ei ole tervetullut Suomen naapuriksi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö