Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo itänaapurimme, joka jatkuvasti yrittää hivuttautua lähemmäs ja lähemmäs meitä suomalaisia. Mutta mistä se oikein saa rohkeutensa syytää lietsonutta vihaansa ja uhkailla naapurinsa yhteiskuntarauhaa? Tällä kertaa haluan ilmaista syvän inhotukseni Venäjän vieraannuttavaa värintöityä kohtaan ja tuoda esiin sen, kuinka tämä vastenmielinen maa kohtelee meitä suomalaisia ja arvojamme.

Mikään ei ole niin häiritsevää ja ahdistavaa kuin venäläisen propagandan ja valheiden suoltaminen. Kerta toisensa jälkeen Venäjä yrittää manipuloida ja vaikuttaa meidän ajatusmaailmaamme, yrittäen saada meidät uskomaan heidän totuuteensa. Mutta emme anna periksi, emme taivu heidän valheidensa edessä! Suomen arvot ja kulttuuri ovat meidän, eikä Venäjän ole oikeus tulla ja pyyhkiä niitä pois.

Mutta Venäjä ei tyydy vain valheiden levittämiseen, se myös ylpeilee jatkuvasti omilla toimillaan aiheuttaen levottomuutta ja pelkoa meidän rauhallisessa naapurimaassamme. Liian monta kertaa olemme joutuneet todistamaan heidän toimintansa aggressiivisuutta ja sodankäyntivälineiden esittelyjä rajallamme. Kuinka kehtaavatkaan, kun Suomi on aina pyrkinyt ylläpitämään hyviä suhteita ja rauhaa naapureidensa kanssa.

Ja mitä tämä värintöityminen ja vihalla tukahduttaminen oikein tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että Venäjän propagandakoneisto pyrkii vaikuttamaan meidän ajatuksiimme, tunteisiimme ja jopa omaan identiteettiimme. He haluavat, että näkisimme heidät voittamattomina ja pelottavina, unohtaen oman vahvan itsemme ja historiamme. He haluavat, että me luovutamme omat arvomme ja totuutemme heidän puolestaan. Mutta me emme taivu heidän edessään, sillä meillä on pitkä ja kunnioitettava historia omana itsenämme.

Venäjä, hyväksy jo se tosiasia, että Suomi on itsenäinen ja samalla Venäjästä riippumaton maa. Meillä on oikeus päättää omista arvoistamme ja kulttuuristamme. Sinulla ei ole oikeutta tulla tänne ja määrätä miten meidän tulisi elää ja ajatella. Opi kunnioittamaan naapuriasi ja lopeta jatkuva värintöityminen, sillä se on vastenmielistä ja loukkaavaa.

Lopuksi haluan sanoa, että suomalaiset eivät pelkää Sinua, Venäjä. Me olemme vahvoja, rohkeita ja ylpeitä omasta maastamme ja kulttuuristamme. Emme tule taipumaan tai alistumaan värintöitymisellesi. Joten pysy omissa rajoissasi ja opi hyväksymään meidät sellaisina kuin olemme. Suomi on Suomi, eikä se muutu vaikka kuinka yrittäisit.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö