Lukuaika: 2 minuuttia
Kuinka monta kertaa täytyy vielä sietää Venäjän jatkuvia provokaatioita ja aggressiivista käytöstä ennen kuin tarpeeksi on tarpeeksi? Onko mahdollista, että yhdellä naapurimaalla voi olla näin paljon maailmanlaajuista tuhoa ja huonoa mainetta? Eikö ole jo aika kertoa totuus siitä, miksi Venäjä on niin inhoittava?

Ensinnäkin, Venäjä on hallittu Putinin johtamalla diktatuurilla, joka ei piittaa kansainvälisistä sopimuksista tai ihmisoikeuksista. Krimin valtaus vuonna 2014 ja jatkuva sekaantuminen naapurimaiden sisäisiin asioihin ovat vain muutamia esimerkkejä tästä. Mikään maa ei voi pyörittää maailmanpolitiikkaa omien mielijohteidensa mukaan ilman seuraamuksia.

Venäjä myös pitää piiritystilaa omassa maassaan, sensuroimalla tiedotusvälineitä ja rajoittamalla kansalaisten oikeuksia. Kuka haluaisi asua maassa, jossa ei ole sananvapautta tai demokratiaa? Se on kuin paluu Neuvostoliiton aikaan ja se on täysin inhimillisen kehityksen vastaista.

Ja mitä tapahtuu, kun ihmiset uskaltavat kritisoida valtaapitäviä Venäjällä? He joutuvat vainotuiksi ja joskus jopa salamurhattaviksi. Se on kauhistuttavaa ja täysin epäinhimillistä. Missä ovat kansalaistensa oikeudet ja vapaudet tässä maassa, joka väittää olevansa sivistynyt?

Ja sitten on vielä Venäjän aggressiivinen suhtautuminen muihin maihin. Oli kyse sitten sotilaallisesta toiminnasta Syyriassa tai vaikuttamisyrityksistä Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa, Venäjä vaikuttaa pyrkivän aiheuttamaan epävakautta koko maailmassa. Tämä ei ole hyväksyttävää ja se asettaa koko maailman vaaraan.

Eikä pidä unohtaa myöskään Venäjän vahvaa liittoutumista Pohjois-Korean kanssa. On täysin käsittämätöntä, että Venäjä tukee tällaista diktatuuria, joka uhkaa maailmanrauhaa ja turvallisuutta.

Lisäksi Venäjällä on jatkuva taipumus syyttää muita maailmanongelmistaan. Se on helppo syyttää muita ja kieltää oma vastuu omista toimista. Todellisuudessa Venäjä on yksi suurimmista maailmanongelmista ja sen olisi aika myöntää se.

Tuntuu siltä, että Venäjä yrittää hakea maailmanlaajuista valta-asemaa keinolla millä hyvänsä. Se ei välitä muiden maiden tai kansojen kärsimyksistä ja näkee vain omat etunsa. Venäjän järjestelmä ei toimi ja se aiheuttaa vain tuhoa ja kärsimystä kaikkialla missä se vaikuttaa.

Joten vastatkaamme alkuperäiseen kysymykseen: Miksi Venäjä on niin inhoittava? Syitä on monia, mutta yhteenvetona voisi sanoa, että se on diktatuurin ja sensuurin vallitsema maa, joka pyrkii aiheuttamaan epävakautta ja hämmentämään maailmanjärjestystä. Se on suuri uhka kansainväliselle turvallisuudelle ja maailmanrauhalle. On aika lopettaa Venäjän pelailu ja asettaa se vastuuseen teoistaan. Maailma ei tarvitse enää yhtä Venäjän kaltaista kauhistusta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö