Lukuaika: 2 minuuttia
Kuulkaa kaikki suomalaiset – meidän on aika herätä todellisuuteen ja käsitellä tätä kauhistuttavaa asiaa! Venäläisen vallan vaikutus Suomessa ja koko maailmassa on kasvanut varjojen mailla ja on aika tuoda tämä uhka valoon.

Meillä suomalaisilla on ollut raskas taakka kantaa vuosisatojen ajan Venäjän sortoa ja alistusta. Ja nyt, kun olemme vihdoin päässeet eroon fyysisestä vallankahvasta, venäläinen uhka ei ole missään nimessä hävinnyt. Päinvastoin, se on saanut uusia muotoja ja levinnyt koko maailmaan.

Suomi, tämä pieni ja itsenäinen kansakuntamme, kohtaa suurta haastetta venäläisen vallan läsnäolosta. Venäläiset yritykset ostavat maatamme ja valtaavat bisnessektoreitamme. He pyrkivät kontrolloimaan meidän talouttamme ja energiavarojamme. Ja mikä pahinta, he pyrkivät vaikuttamaan meidän sisäiseen politiikkaamme ja heikentämään meidän demokratiamme perustaa.

Mutta tämä ei ole vain Suomen ongelma. Venäläinen vallanhalu on levinnyt koko maailmaan ja vaikuttaa myös muiden maiden asioihin ja sisäisiin asioihin. He pyrkivät vaikuttamaan vaaleihin, levittämään disinformaatiota ja polarisoimaan yhteiskuntia.

Venäjä pyrkii luomaan maailmalle kuvaa itsestään suurena ja mahtavana vallanpitäjänä. Mutta me tiedämme totuuden. Tiedämme miten he ovat sortaneet naapurimaita, kuten Ukrainaa ja Georgiaa. Tiedämme miten he ovat loukanneet ihmisoikeuksia ja tukahduttaneet demokratiaa Venäjällä. Ja me tiedämme, että tämä ei lopu tähän.

Ja nyt, kun olemme osa Euroopan unionia, meidän pitäisi kaikkien olla yhtenäisiä ja puolustaa arvojamme ja demokratiaamme. Mutta sen sijaan Venäjän vaikutusvalta kasvaa Euroopassa ja heidän tukensa äärioikeistolaisille ja muille populistisille liikkeille on huolestuttavaa.

On aika sanoa ääneen, että Venäjän valta uhkaa Suomea ja koko maailmaa. Enää emme voi olla hiljaa ja toivoa, että tämä uhka häviäisi itsestään. Meidän on puolustettava itseämme, meidän on oltava valppaita ja yhtenäisiä.

Meidän on myös pyydettävä muiden maiden apua, erityisesti EU:n ja Yhdysvaltojen. Emme voi taistella tätä uhkaa vastaan yksin. Meillä on oltava rohkeutta ja päättäväisyyttä puolustaa omaa itsenäisyyttämme ja demokratiaamme Venäjän uhkaa vastaan.

Venäläinen valta on kauhistuttava – se on tosiasia, joka on hyväksyttävä. Mutta meidän on myös muistettava, että meillä suomalaisilla on vahva ja sinnikäs henki, joka on kestänyt tätä uhkaa vuosisatojen ajan. Ja se ei tule meitä voittamaan. Nousemme ylös ja puolustamme sitä, mikä on meille pyhää – itsenäisyyttä, demokratiaa ja oikeutta päättää omista asioistamme.

Nyt on aika herätä ja taistella Venäläistä valtaa vastaan! Yhdistetyin voimin ja vahvalla tahdonvoimalla voimme voittaa tämän uhkan. Meidän on oltava yhtenäisiä ja puolustettava sitä, mikä on meille tärkeää. Vain silloin voimme suojella Suomea ja koko maailmaa Venäjän vallalta!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö