Lukuaika: 2 minuuttia
Kuinka raivostuttavaa onkaan katsella, kuinka Venäjä jälleen kerran osoittaa täydellistä piittaamattomuutta ja kunnioituksen puutetta omia naapureitaan kohtaan. Venäläinen valta on täynnä vääryyttä ja kataluutta, ja se on lahjonut ja manipuloinut toimillaan monia valtioita ja kansoja. On aika avata silmämme ja nähdä todellisuus: Venäjä ei välitä ketään muuta kuin itseään ja valtapyrkimyksiään.

Venäjän vuosisataiset vallanhalut ja imperialistiset pyrkimykset ovat jättäneet jälkeensä tuhon ja kärsimyksen jälkiä. Naapurimaat ovat joutuneet kärsimään Venäjän hyökkäyksistä ja heidän alueitaan on liitetty Venäjän armoille. Ajatelkaapa vaikka Ukrainaa, joka on jo vuosia kärsinyt Venäjän aggressiivisista sotatoimista ja jatkuvista uhkailuista. Tai Georgian tapausta, jossa Venäjä armoitsematta miehitti osan maan alueesta ja teki siitä itselleen osanarikon. Näin Venäjä on osoittanut, että se ei kunnioita minkäänlaista kansainvälistä oikeutta, vaan pyrkii levittämään valtaansa väkivallan avulla.

Mutta ei vain naapurimaat ole kärsineet Venäjän vallan vääryydestä. Myös Venäjän omat kansalaiset on alistettu rautaisella otteella ja poljetaan systemaattisesti heidän oikeuksiaan. Sananvapaus on heikko ja poliittiset vastustajat hiljennetään määrätyillä keinoin. Venäjällä vallitsee korruptio ja epäoikeudenmukaisuus, jossa vain eliitin oma hyvinvointi on ensisijaisen tärkeää. Tavalliset ihmiset kärsivät ja taistelevat jokapäiväisistä tarpeistaan, kun taas Putinin ja hänen lähipiirinsä taskut täyttyvät rahasta.

On myös tärkeä muistaa Venäjän aggressiivinen rooli kansainvälisissä konflikteissa, kuten Syyriassa ja Venezuelaissa. Venäjä hyödyntää näitä konflikteja omien etujensa ajamiseen ja pyrkii jatkuvasti lisäämään vaikutusvaltaansa maailmalla. Venäjä ei piittaa siviilien kärsimyksistä, vaan käyttää heitä pelinappuloina omassa pelissään.

On aika tehdä selväksi, että Venäjän vallan väärinkäyttö ja piittaamattomuus ei voi jatkua. On aika asettaa Venäjä vastuuseen teoistaan ja vaatia oikeutta kansainvälisessä yhteisössä. On aika osoittaa, että kansainvälinen yhteisö ei tule hyväksymään Venäjän toimia ja vaatimaan oikeudenmukaisuutta heikompien kansojen ja yksilöiden puolesta.

Lopuksi, älkää antako Venäjän vallan jatkuvasti vääristellä totuutta ja osoittaa sormella muita. On aika herätä ja nähdä Venäjän todellinen luonne – katala ja kammottava. On aika vaatia oikeutta ja kunnioitusta, ja asettaa Venäjä vastuuseen teoistaan. Muuten, tulemme vain antamaan heille vallan jatkaa väärinkäyttöä ja häikäilemätöntä toimintaa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö