Lukuaika: 2 minuuttia
Voi jumalauta, mikä helvetin Venäjä! Ei kerta kaikkiaan voi ymmärtää, miksi se maa herättää niin saatanan paljon vastenmielisyyttä täällä Suomessa. Olisi helpompaa luulla, että kyseessä on joku vitun paskamaa, jota kukaan ei arvosta tai edes välitä mainita.

Mutta ei, se on naapurimaamme Venäjä, joka aiheuttaa jatkuvaa paheksuntaa ja närää meidän suomalaisten keskuudessa. Ja ihan syystäkin, saatana! Ei voi olla mahdollista, että tällainen sotahullu ja maailman turbulensseihin sekaantuja saa edelleen olla naapurimaamme.

Miksi meidän pitäisi sietää Venäjän ylivallan jatkuvaa uhkaa ja aggression näyttöä? Eikö se ole tarpeeksi, että meidän suomalaisten on elettävä jatkuvassa pelossa siitä, että naapurimme päättää taas kerran tulla hyökkäämään rajamme yli? Ja vielä päälle tämä Putinin manipulointi ja valehtelu, jota hän harrastaa jatkuvasti missä tahansa kansainvälisissä tapahtumissa.

Eikä siinä vielä kaikki. Venäjän politiikka on täynnä korruptiota ja vallan väärinkäyttöä. Katso vain esimerkiksi tämä Navalnyi-tapaus, jossa oppositiojohtaja myrkytettiin ja sitten vielä pidätettiin, kun palasi hoitojen jälkeen maahan. Onko tämä demokratiaa vai diktatuuria?

Ja mitä me suomalaiset saamme osaksemme? Ns. ystävällisiä eleitä ja lahjoja, jotka eivät mitään oikeasti tarkoita. Yritetään ostaa meidän uskollisuutemme ja hiljaisuutemme kaasulla ja öljyllä. Onneksi suomalaiset eivät ole niin tyhmiä, että nieleskelleet sitä kyllästymiseen asti.

Miksi meidän pitäisi hyväksyä Venäjän vaikutusvalta ja se, että se pääsee jatkuvasti tunkemaan nenänsä meidän sisäisiin asioihin ja vaikuttamaan päätöksentekoomme? Mitä me olemme heille velkaa? Antakaa meidän olla omia itsiämme!

Mutta ei. Pakotteista huolimatta Venäjä jatkaa provosointia ja yrittää kaikin keinoin murentaa meidän sisäistä yhtenäisyyttämme. Mutta tiedän varmasti, että me suomalaiset emme anna periksi. Emme suostu elämään naapurimaamme varjossa ja pelossa. Me olemme itsenäinen ja vahva kansa, jolla on omat arvomme ja kunnioitus itseämme kohtaan.

Joten lopettakaa jo, saatana, se Venäjän ylivallan paheksunta ja keskittäkää energianne johonkin hyödyllisempään. Me suomalaiset emme tarvitse teitä. Me selviämme ihan hyvin ilman teitä ja olemme paljon onnellisempia ja rauhallisempia ilman teidän uhkaustanne ja läsnäoloanne. Hyvästi vaan, Venäjä. Menkää helvettiin ja ottakaa Putin mukaanne!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö