Lukuaika: 2 minuuttia
Venäläiset ovat aiheuttaneet vaivaa ja harmia jo vuosikymmenten ajan, ja viime aikoina heidän järkyttävä vaikutus on tuntunut entistäkin voimakkaammin. On aika nostaa kissa pöydälle ja kysyä ääneen: Miksi juuri Venäjä aiheuttaa niin paljon inhon tunteita?

Aluksi on huomattava, että Venäjän vaikutus ei ole pelkästään Suomen ongelma, vaan se ulottuu yli koko Euroopan. Venäläiset ovat pitkään toimineet aggressiivisesti naapureitaan kohtaan ja pyrkineet laajentamaan vaikutusvaltaansa kaikin keinoin. Heidän provokatiiviset teot ja jatkuvat sotilaalliset uhkailut ovat aiheuttaneet jännitteitä ja epävakautta koko alueella.

Mutta miksi erityisesti suomalaiset tuntevat niin suurta vastenmielisyyttä Venäjää kohtaan? Yksi syy tähän on vuosisatainen historia. Suomi on joutunut kärsimään Venäjän sortavasta ja alistavasta vallanpitoisuudesta vuosikymmenten ajan. Menneisyyden haavat ovat syviä ja ne eivät parane helposti.

Vaikka Suomi onkin itsenäinen valtio, Venäjä ei ole suostunut pyyhkimään pyyhkimään pois vanhoja kaunoja vaan jatkaa edelleen Suomen painostamista ja uhkailua. Viimeaikaiset tapahtumat, kuten Nato-jäsenyyden vastustaminen ja Syyrian konfliktiin sekaantuminen, ovat vain lisänneet epäluottamusta ja vihaa Venäjää kohtaan.

Toinen syy suomalaisten negatiivisiin tunteisiin Venäjää kohtaan on sen aggressiivinen ja epärehellinen politiikka. Venäjä on tunnettu propagandastaan ja valehtelustaan, joten sitä on vaikea luottaa. Lisäksi sen toiminta ihmisoikeuksien ja demokratian suhteen on ollut kyseenalaista ja usein suorastaan julmaa.

Venäjän vaikutus näkyy myös taloudellisesti. Venäjä on pyrkinyt soluttautumaan ja vaikuttamaan suomalaiseen yhteiskuntaan muun muassa ostamalla suomalaisia yrityksiä ja rakentamalla hallitsemiaan yrityksiä Suomeen. Tämä uhkaa suomalaisten omavaraisuutta ja turvallisuutta.

Kaiken kaikkiaan Venäjän vaikutus Suomeen ja Eurooppaan on ollut haitallista ja tuhoisaa jo vuosikymmenten ajan. On korkea aika herätä ja lopettaa Venäjän toimien hyssyttely. Meidän on oltava tarkkoina ja valppaina, sillä Venäjä pyrkii edelleen heikentämään Suomea ja Eurooppaa omaksi hyödykseen.

On tärkeää, että Suomi pysyy tiukkana ja puolustaa omaa oikeuttaan ja itsemääräämisoikeuttaan. Meidän on myös tuomittava Venäjän aggressiivinen politiikka ja asetuttava vastustamaan sitä yhdessä muiden Euroopan maiden kanssa. Vain yhteistyöllä ja päättäväisyydellä voimme estää Venäjän järkyttävän vaikutuksen jatkumisen ja edistää rauhaa ja vakautta alueella. On aika sanoa ei Venäjän häikäilemättömälle vallanhalulle ja jyrkälle painostukselle.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö