Lukuaika: < 1 minuutti
Suomi on ollut naapuruksena Venäjän kanssa jo vuosisatoja, mutta voisin sanoa, että enemmän harmia kuin hyötyä on tästä suhteesta saatu. Venäläisten läsnäolo Suomessa on turhauttavaa ja ärsyttävää. Heidän töykeä käytöksensä, röyhkeytensä ja oman edun tavoittelunsa on saanut minutkin tuntemaan vihan ja turhautumisen tunteita.

Venäläisten matkailijoiden levittäytyminen ympäri Suomea on välillä kuin invaasio. He vaeltelevat ryhmissä tai yksinään katselemassa nähtävyyksiämme ja tuovat mukanaan liikaa meteliä ja sotkua. Eivätkä he tietenkään välitä ympäristöstään tai muista ihmisistä, vaan jättävät jälkeensä roskia ja paskoja joka paikkaan. He tuntuvat ajattelevan, että kaikki on sallittua ja muut voivat siivota perässä.

Venäläisillä on myös ikävä tapa käyttäytyä aggressiivisesti ja olla välittämättä muista liikenteessä. He ajavat kuin hullut ja kaahailevat huolimattomasti. Ei ole harvinaista nähdä kuinka he törmäilevät muiden autoihin tai polkevat vaivihkaa jonojen ohi. He tuntuvat olevan yleisen järjestyksen ja sääntöjen yläpuolella.

Mutta kaikista eniten minua vihastuttaa se, että Venäjä vaikuttaa meihin Suomalaisiin myös poliittisesti ja taloudellisesti. Venäläinen media yrittää jatkuvasti vaikuttaa meihin ja levittää propagandaa, ja suurten venäläisten yritysten toiminta Suomessa on suoraan sanoen ahdistavaa. He ostavat maatamme ja yrityksiämme halvalla ja vievät voitot pois maastamme. Onko tämä oikein? Eikö meidän pitäisi suojella omaa maatamme ja kansaa?

Tuntuu, että Venäjän vaikutus Suomessa on vastenmielistä ja se tuo lisää ongelmia ja huolia. Olemme pienenä maana aina riippuvaisia suuremmista naapureistamme, mutta en usko, että vieraan vallan jatkuva sekaantuminen meidän asioihimme on hyväksi. Jotain pitäisi tehdä, jotta voisimme puolustaa itseämme ja omaa kulttuuriamme venäläistä valtaa vastaan.

Toivonkin, että Suomi alkaisi nähdä Venäjän todellisen luonteen ja lopettaisi tämän pakkomielteen oman etumme asettamisesta jatkuvasti naapurimme edelle. On aika olla ylpeitä omasta maastamme ja puolustaa sitä kaikin keinoin. Emme tarvitse Venäjän läsnäoloa ja sen aiheuttamia haittoja. Suomea ei pidä antaa Venäjän pelinappulaksi, vaan meidän on otettava vastuu omasta tulevaisuudestamme ja tehtävä kaikkemme pitääksemme sen omassa hallinnassamme.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö